Mini : Gammel Mini blir ny og ren - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
29 bilder i galleri
Gammel Mini blir ny og ren
Mini-fabrikken i Oxford tilbyr nå å bygge om en klassisk Mini til moderne elbil. Skulle du angre, kan du senere få den bygget tilbake igjen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

I Minis hjemland ruller mange av den klassiske småbilen med opprinnelse i 1959 fortsatt på veiene. Mange hegner nok godt om sine klenodier, men nå er det også mulig å få den bygget om til elbil.

Idéen ble født allerede før lanseringen av elektriske Mini Cooper SE i 2019. På bilutstillingen i New York året før viste man frem «Classic Mini Electric»; et unikt og velrestaurert eksemplar av den klassiske Mini Cooper hvor den opprinnelige motoren var erstattet av en elmotor.

Reaksjonene var så positive at et dedikert team på Mini-fabrikken i Oxford jobbet videre med prosjektet og utviklet planen for å gi et tilsvarende tilbud til eiere av klassiske Minier i Storbritannia.

Elektrifisering har lenge vært et tema hos Mini – allerede i 2008 kjørte vi en prototyp som siden ble bygget i et lite antall for det amerikanske markedet

Varsom håndtering av originalen er en viktig del av konseptet, derfor gjøres kun reversible endringer på bilens konstruksjon under ombyggingen.

Bensinmotoren til hver bil blir behørig merket og lagret. Dermed er det også mulig å sette bilen tilbake til sin opprinnelige stand på et senere tidspunkt om eieren skulle ombestemme seg.

Bensinmotoren erstattes med en elmotor som yter 90 kW (122 hk). Noen sinke blir den ikke – null til hundre går unna på rundt ni sekunder.

Hurtiglading er ikke noe tema – batteriet kan lades med en effekt på opptil 6,6 kW og holder ifølge produsenten til en rekkevidde på rundt 160 kilometer.

Det sentrale instrumentpanelet, kjent siden bilens tidlige dager, oppdateres også for å kunne vise nødvendig informasjon om rekkevidde, girvalg og annet.

Den elektriske kjernefamilien til Mini vil i løpet av de neste årene inkludere en ny 3-dørs-modell, en ny crossover-modell i småbilsegmentet og en crossover-modell i kompaktsegmentet. Fra 2030 og utover vil Mini kun lansere elektriske modeller

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: