Ny Audi Q5

Ny Audi Q5:

Skal bygges på PPC-plattformen

Nye Audi Q5 skal bygges på PPC-plattformen, men den blir ikke elektrisk.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en modell du ikke får se i Norge hvor Audi kun selger elbiler (pluss noen RS-modeller), men den er Audis mest kjøpte modell globalt.

Bilen er en av 20 nye modeller Audi skal lansere i løpet av 2024 og 2025, inkludert nye A6-modeller (sedan og stasjonsvogn). En ny Q3 forventes lansert mot slutten av året.

Bygges i Mexico

Nye Q5 skal fortsatt bygges ved Audis anlegg i San Jose Chiapa i Mexico, og årsaken er nærheten til USA som er Audis største marked for modellen. I Kina bygges også en Q5 med strukket akselavstand av dagens modell, men det er ikke kommentert noe rundt fremtiden til denne modellen.

Q5 skal i Europa lanseres med tre ulike forbrenningsmotorer – alle i kombinasjon med mild-hybrid elektrisk assistanse. Grunnmodellen får en 2,0-liters bensinmotor med 201 hk. Som alternativ fins også en dieselvariant med tilsvarende effekt, samt toppversjonen SQ5 som får en 3,0-liters V6 med 371 hk.

I Tyskland åpnes det for bestilling i september, og utleveringene startet i første kvartal 2025.

Audi lover at det senere også kommer en ladbar hybrid, men har ikke antydet rekkevidde foreløpig. Vi vet imidlertid at A5 plug-in hybrid får elektrisk rekkevidde på rundt 100 km.

Powered by Labrador CMS