Stian Hafsengen satte ny banerekord på Rudskogen

Rudskogen Motorsenter:

Ny banerekord satt på lørdag

Bak spakene i en Mitsubishi Evo6 Silhouette, som han nylig knuste selveste Petter Solbergs bakkerekord med under «Norges råeste bakkeløp», satte Stian Hafsengen i går ny banerekorden på Rudskogen Motorsenter.

Publisert Sist oppdatert

På tross av avsatt tid til rekordforsøk deltok Gatebil-legende Stian Hafsengen i lørdagens syvende Gatebil Extreme Race. Det har i dagene før det annonserte rekordforsøket blitt pratet mye om hvorvidt det ville være mulig å slå Vidar Frogners rekord på 1.19,536 da banen ville være glatt av gummirester og temperaturen i lufta for lav.

Hafsengen selv, som i forkant av helgen var nøktern i sine uttalelser rundt forsøket, fokuserte hverken på asfalttemperaturer eller gummi etter sladdende Gatebil-førere – og rykket fra feltet allerede første runde, og så seg ikke tilbake. Det ble raskt avklart hvem som skulle stå øverst på pallen.

Horn i panna

– Dette var kult! Jeg så mørkt på det i går, men utrolig moro å få det til. Og særlig gøy at det skjedde under løp, på Gatebil! Det er noe med konkurranse, man blir automatisk litt mer på hugget. Må også få med en stor takk til teamet og sponsorer som har gjort at dette er mulig, sier en sliten, men tydelig fornøyd, Stian.

Norges nasjonale motorsportsanlegg har dermed fått ny banerekord (for ikke-formel-biler). Rett over kl. 15.00 lørdag klokket Stian inn tiden 1.19,366. En rekord det utvilsomt kommer til å bli vrient å slå. Praten går allerede i depoet om at det finnes kandidater i miljøet som skal kunne hamle opp med Stians bravader på racerbanen, men i kveld kan Stian puste ut og gi seg selv en klapp på skulderen. Han er den nye kongen av Rudskogen.

Zyrus og Fredrik Sørlie traff ikke helt lørdag med deres LP1020 Stimolante, men gjør et nytt forsøk igjen i morgen, søndag.

Stian Hafsengen satte ny banerekord på Rudskogen
Powered by Labrador CMS