Dennis Hauger i Russland Grand Prix

Dennis Hauger verdens beste

Dennis Hauger sikret seg i ettermiddag seieren i det internasjonale Formel 3-mesterskapet. Fortsatt gjenstår to løp, men ingen kan ta igjen nordmannens forsprang.

Publisert Sist oppdatert

Etter en vanskelig fjorårssesong slo Dennis Hauger tilbake og har dominert fullstendig 2021-sesongen for sitt nye team, Prema, på samme måte som han dominerte det italienske Formel 4-mesterskapet for to år siden samtidig som han kjørte inn til andreplass i det tyske mesterskapet.

Formel 3 har ikke offisiell VM-status, men det er likevel ingen tvil om at Dennis Hauger nå er verdens beste i denne disiplinen etter å ha slått de mest talentfulle førerne fra hele verden. Dette er en idrettsprestasjon av aller ypperste nivå.

Foran den avsluttende helgen i Russland hadde Dennis Hauger et forsprang på 43 poeng til sin nærmeste rival i mesterskapet, Jack Doohan.

Doohan gjorde sitt for å opprettholde spenningen ved å kjøre inn til raskeste tid på kvalifiseringen mens Dennis kun klarte en beskjeden 9. plass.

Når resultatet fra kvalifiseringen snus på hodet for å danne startoppstilling til første løp, betydde det startspor fire for nordmannen og startspor 12 for australieren.

Dennis kjørte mesterlig og klarte å ta seg forbi to konkurrenter uten å ta unødvendige sjanser og fikk med 12 poeng for sin andreplass.

Samtidig var Doohan overivrig og måtte utenfor banen ved et par anledninger slik at han endte på en beskjeden 15. plass.

Dermed har Dennis Hauger sikret seg 205 poeng i mesterskapet mens Doohan blir stående på 150 slik at Dennis er utenfor rekkevidde.

– Følelsen da jeg krysset målstreken var nesten ubeskrivelig, sier Dennis Hauger. – Det kom noen tårer, for å være ærlig. Det var så fantastisk å spasere tilbake til depotet og feire med teamet.

– Vi besluttet sammen med teamet å ta helgen steg for steg og løse en oppgave av gangen. I kvalifiseringen gikk det ikke helt etter planen, men vi klarte å gjøre endringer før løpet som ga bra resultat.

– I dagens løp var det Jack (Doohan) som måtte ta plasseringer, jeg skulle bare holde meg rolig og gjøre det jeg kunne. Vi endte opp med å ta et par plasseringer i et bra løp og jeg koste meg, sier Dennis.

Lørdagens løp ble kansellert på grunn av et kraftig regnskyll, mens Dennis ble kjørt av banen midtveis i søndagens løp. Dennis Hauger vant mesterskapet suverent med 205 poeng foran Doohan med 179 og Novalak med 147.

Både manager Harald Huysman og Red Bulls mektige Helmut Marko har allerede bekreftet at Dennis tar steget opp i Formel 2 neste sesong. Om Dennis og Huysman får viljen sin fortsetter han å kjøre for Prema som har fått ham til å slå ut i full blomst i år. Aldri har vi hatt en nordmann som har prestert så suverent på et så høyt nivå.