Mika Meon

Mika Meon

Beach Buggy på strøm og bensin

29 grader når dette skrives. Hva hadde vært galt med noe beach buggy liknende?

Publisert Sist oppdatert

Den opprinnelige oppskriften er 60 år gammel.

Det er selvfølgelig Meyer Manx jeg snakker om

Men det betyr ikke at man ikke kan jobbe med variasjoner over et ikon som den. Slik Robin Hill i Storbritannia har gjort for en produsent som heter Mika Cars.

Bilene hans heter imidlertid ikke buggies – de heter derimot noe såpass lovende som verdens letteste elektrisk sportsbil.

Lettvekter

Du får den med forbrenningsmotor også, men da kan man nok finne en Caterham eller noe som veier marginalt mindre.

Uansett:

675 kg og 160 kW (214 bremsehester) sammen med 310 Nm burde holde bra til å sprute sand på stranden (anbefales: Løkken – Blokhus på Jylland – hvis det fremdeles er lovlig).

Dersom du heller vil ha den samme utgaven, men med virkelig eksos, kan du bruke Volkswagens klassiske 1776 kubikk flate firer – jeg aner ikke hvor mange fly den motoren har fått opp fra bakken, men det er mange.

Lett-trimmet

90 bremsehester og 125 Nm i utgangspunktet – men vis meg en av disse motorene (fremdeles hyllevare over hele verden) som ikke har vært utsatt for tryllestaven.

El eller bensin – begge versjonene møter 100 på litt over 3,5 og begge stanses elektronisk på 160.

El-utgaven, Meon e, heter den, har en rekkevidde på 160 km med sitt 22 kWt batteri. Den andre har en tank på 40 liter og kjører herfra til evigheten, med bare noen korte stopp underveis.

Begge måler 3601 x 1613 x 1177 millimeter, men bensinbilen veier 25 kg mindre enn batteriversjonen.

Har gjort det før

Jeg nevnte Robin Hill i innledningen.

Det er han som har designet disse to, men har bak seg også Porsche 356-versjonen til Westfield og Wells Vertige – en kompakt-superbil som debuterte på Goodwood Festival of Speed i 2021

I disse dager begynner den å komme skikkelig på nett – og i begrenset produksjon. En typisk kandidat til «skjulte, potensielle, klassikere».

De to Meon-bilene blir vel kanskje ikke klassikere, men de har gode muligheter til å gjøre seg gjeldende på listen over Beach Buggies som Sportsbiler.

Mika Meon
Mika Meon
Mika Meon
Mika Meon
Mika Meon
Mika Meon
Mika Meon
Mika Meon
Mika Meon
Powered by Labrador CMS