Audi TT pickup
Foto: www.eurobiler.dk
Audi TT pickup
Foto: www.eurobiler.dk
Audi TT pickup
Foto: www.eurobiler.dk
Audi TT pickup
Foto: www.eurobiler.dk
Audi TT pickup
Foto: www.eurobiler.dk

Det er dejlig å kjøre pickup – i Danmark

Et hull i de danske varebilreglene bringer frem minner fra det glade åttitall – for har du lyst på en Audi TT pickup?

Publisert Sist oppdatert

Bilforhandlere er et kreativt folkeferd – og endringer i regelverket for varebiler fører straks til at noen får en rasende god ide. Et firma i Herlev i Danmark har nå kommet opp med en Audi TT pickup – hvorfor? Selvsagt fordi avgiftene for biler på gule skilter er langt lavere.

385.000 kroner koster TT pickup inkludert dansk moms – da med en toliters TFSI-motor på 200 hester. Det er 250.000 kroner mindre enn du må ut med om bilen skal ha hvite skilter.

Miljøbil

Firmaet kaller bilen et ”økologisk alternativ for arbeidslivet ettersom de fleste oppgaver nå kan løses med et mindre kjøretøy, og ikke av en større kassevogn. De peker for øvrig på at Audi TT slipper ut langt mindre CO2 enn sine varebilkollegaer.

Baksetene i Audi TT er jo ikke de største, og brukes nok uansett mest til bagasje, så derfor har man bygget inn en 122 centimeter lang aluminiumskasse og en vegg mellom førerhuset og lasteplanet.

Mange fordeler

En annet fordel som trekkes fra av bilbyggerne i Herlev er lav lastehøyde, og at det er svært enkelt å spyle lasteplanet med en høytrykksspyler.

Så langt har man rundt 50 interesserte kunder, men skattemyndighetene er så langt skeptiske – fordi de av en eller annen grunn mener at Audi TT ikke er en bil som er konstruert for transport av last…

Heller ikke Audi i Danmark er særlig begeistret for TT pickup – det matcher kanskje ikke helt med det Audis sportslige image.

Powered by Labrador CMS