Honda-design til Italia

Italia har jo fremdeles ry som internasjonalt bildesign-Mekka. Men i praksis stemmer det ikke. Det er flere utenlandske bilfabrikkers designstudio i Tyskland enn i Italia, i California alene er det flere fabrikkeide anlegg enn det finnes bildesignselskap i hele Italia. Men nå flytter i hvert fall Honda dit.

Publisert

Men i motsetning til Wave-kontoret i Tokyo, skal Milano hele tiden være orientert mot produksjonsbiler. Wave er et avant garde studio som bare jobber med fremtidsvyer.

Honda sier ikke noe om dette betyr at de skal kutte trådene til sine andre italienske design-kontakter. Lenge har de hatt et nært samarbeide med Pininfarina, og også den uavhengige designeren, amerikansk fødte Tom Tjaarda, har tilhørt Honda-stallen.

Dette er den fjerde utenlandske bilprodusenten som bygger styling-avdeling i Italia. Ford har eid Ghia siden 1972 (da jobbet for øvrig Tjaarda der). Mercedes-Benz åpnet et studio for femtidsrettet interiørdesign i Como i 1998 og Opel har lenge hatt sitt eget studio hos Bertone Design Machine.

Powered by Labrador CMS