Geir Ledsten er CEO i EBS Digital AS

Kortterminal for hurtigladere:

Norsk selskap har betalingsløsning

Kun 2000 av Norges 8750 hurtigladere tilbyr i dag kortbetaling. Teknologiselskapet EBS Digital har lansert en løsning for å få flere kortterminaler på plass ved gamle og nye ladepunkt.

Initiativet kommer i kjølvannet av Stortingets påbud som krever at alle nye hurtigladestasjoner skal tilby kortbetaling. Det er ventet at påbudet vil gjelde for samtlige ladestasjoner, også de eldre, innen 2025.

Mens ladeoperatørene hittil har satset på apper og ladebrikker, har forbrukernes ønske om å kunne betale med bankkort vært tydelig. En undersøkelse fra Elbilforeningen viser at hele 90 prosent av elbilistene ønsker kortbetaling som et alternativ.

Norsk løsning

Teknologiselskapet EBS Digital fra Ski har derfor utviklet en betalingsløsning med kortterminal som kan monteres på eksisterende ladestasjoner, uansett størrelse eller antall ladere. Dette skal sikre at flere ladestasjoner oppfyller nye lovkrav og bidra til en bedre ladeopplevelse for elbilistene.

Den nye tjenesten er allerede i drift flere steder i Norge.

– Vi har lyttet til elbilistene hvor det er helt tydelig at kortbetaling er en etterspurt funksjon. Med vår løsning kan man lade bilen sin uten å måtte forholde seg til apper eller ladebrikker. Dette er en enkel, brukervennlig og trygg løsning som passer for alle, sier Geir Ledsten, daglig leder i EBS Digital.

Kiosk for større ladeparker

For større ladeparker tilbyr EBS Digital en betalingskiosk som gjør kortbetaling raskt og enkelt, uten behov for nedlasting av apper. Både programvaren og maskinvaren i betalingskiosken er utviklet og produsert i Norge, noe som sikrer høy kvalitet og lokal verdiskaping.

– Det at løsningen er utviklet og produsert i Norge, gir oss en unik mulighet til å tilpasse den til norske forhold og behov. Vi er stolte av å kunne levere en helhetlig løsning som er både enkel og effektiv, og ser frem til å bistå ladeoperatørene med å oppfylle det nye lovkravet, legger Geir Ledsten til.

Powered by Labrador CMS