Fiat 500 med Ducati-hester

Jeg lurer på hva hårsåre merkevarebevisste Ferrari kommer til å si til denne. Hartham, engelsk racing- og trimme-firma, bygger en serie gamle Fiat 500 med Ducati-motorer. Merket er en steilende svart mus på gul bakgrunn!

Publisert Sist oppdatert

Original Fiat 500
Original Fiat 500

Her skal du få en superbil med røtter: 500 F500 skal Hartham bygge, den første er klar om en måneds tid. Og når jeg sier superbil, så mener jeg super. Det eneste som er tilbake av den opprinnelige 500-Fiaten er fasongen og hekkmotor med bakhjulsdrift.

Men for en hekkmotor og for en bakhjulsdrift. Her legges en Ducati to-sylindret desmo motor, i den første bilen som lages nå ligger det en 999 Corse motor, 200 hester for sikkerhets skyld og en seks-trinns klikk-klakk kasse. Men det er andre muligheter, de forskjellige 999 eller 996 motorene er ikke alle ildsprutende uhyrer, en forholdsvis sivilisert 120 hester høres ganske bra ut, takk.

Men med den sterke snakker vi 0-100 på under 4 sekunder og strømlinjemangelen stopper bilen på ca. 240 km/t. Den har sekspunktseler som standard.

13-tommers hjul, full Brembo-oppskrift, parallellogrammer foran og bak som kan settes opp individuelt for hvert hjørne, med treveis innabords Nitron-dempere holder orden på veigrepavdelingen. Og et eget alu-plate chassis foldet over en bikube-formet kjerne danner også festet for en solid veltebøyle og karosseriplatene i kullfiber.

Foreløpig tas det ikke sikte på andre farger enn Ferrari Rosso Corse utenpå med skinninteriør, kremfarget. Men mulighetene for å få oppfylt egne ønsker er selvfølgelig til stede.

Og for ordens skyld: Det er ikke bare antydninger av Fiat-røtter du får i denne bilen. Hartham, som bygger den, og som også jobber hardt både med en LMP3 og en GTP-bil akkurat nå, befinner seg på det gamle anlegget til Arrows Formel 1-teamet. Så du har jommen noen Grand Prix røtter her også.

Powered by Labrador CMS