img
img
img
img
img
img
img

Forsiden   |   Firmabilskatt 2021/2022   |   Bilgodtgjørelse   |   Reiser innenlands   |   Reiser utenlands   |   Nybilpriser          

bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Stadig større SUV-familie
RENDERINGER: Renault har allerede tre SUV-er på markedet, men for å være til stede i alle nisjer må de hele tiden tenke nytt.

Renault var tidlig ute i det kompakte SUV-segmentet med sin Captur som nylig er presentert i andre generasjon – nå også med hybrid drivlinje. 

Men i det større segmentet var de vesentlig tregere ute. Årsaken er nok til dels at flerbruksbiler lenge hadde en solid posisjon i det franske markedet, og der var de franske produsentene godt representert i alle størrelser.

Renaults første mellomklasse-SUV, Kadjar, kom på markedet i 2016. Den er aldri blitt noen volumselger i Norge og sliter også på hjemmebane der Peugeot 3008 sammen med Citroën C5 Aircross dominerer dette segmentet.

En facelift for Kadjar i 2018 satte heller ikke særlig fart i salget, så nå er Renault i ferd med å utvikle en helt ny modell som trolig skal på markedet i 2021.

I forbindelse med generasjonsskiftet skal modellen over på en helt ny plattform, CMF-C som er lettere og stivere enn dagens plattform. I tillegg er den klargjort for elektrifisering slik at Renault kan tilby modeller med hybrid drivlinje.

Trolig vil Kadjar få en mild hybrid, lånt fra nye Renault Clio, med 140 hester og gunstige utslippsverdier.

Men det er også interessant å trekke veksler på alliansepartner Mitsubishi og hente den ladbare hybridlinjen fra Outlander PHEV med drøyt 200 hk og firehjulsdrift

Mer plass til passasjer og bagasje samt økt komfort vil også stå sentralt under utvikling av Kadjar generasjon to – noe som delvis skjer grunnet økt akselavstand.

Interiøret vil preges av digital instrumentering med en stor multimediaskjerm på dashbordet. Avansert finish og mer påkostede materialer skal gi nye Kadjar en høyere følelse av kvalitet.

I tillegg til de nevnte hybride drivlinjer vil Renault tilby 1,3-liters turbo bensinmotorer med 130 og 160 hk samt dieselalternativer på 115 og 150 hk.

Men Renault ønsker også å være representert i det mest kompakte segmentet, under Captur. Der planlegger de å lansere sin kompakte by-SUV med en lengde på rundt fire meter.

La oss foreløpig kalle bilen «Kwinko», men mye tyder på at den får betegnelsen Zandar – et navn Renault allerede har beskyttet.

Om den kompakt crossoveren blir en erstatning for Twingo eller et supplement, er foreløpig usikkert, men de kompakte bybilene mister hele tiden sin popularitet.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Første elbil fra AMG i salg
Mercedes-AMG legger lista høyt når de lanserer sin første elbil - EQS 53 4Matic+.
Les mer
layid-bilde1
Nytt alternativ fra Maxus
Maxus lanserer nå en ny versjon av flerbruksbilen Euniq med større batteripakke og seks seter.
Les mer
layid-bilde2
Norsk lansering for ny C-Klasse
Det er snart gått et år siden den internasjonale lanseringen, men nå er endelig nye Mercedes C-Klasse stasjonsvogn klar for Norge. Mest interessant er den ladbare hybriden som får solid elektrisk rekkevidde.
Les mer
layid-bilde3
Bestillingsklar Mercedes EQB
Nå åpner Mercedes-forhandlerne for bestilling av 7-seteren EQB. Prisene starter på 477.000 kroner.
Les mer
layid-bilde4
T-Roc i ny tapning
Selv om elbilene dominerer registreringsstatistikken, er det fortsatt et marked for bensin- og dieselbiler. Volkswagen vil ha sin del av kaka, og nå starter salget av en oppgradert T-Roc.
Les mer
layid-bilde5
Salgsstart for Volkswagen ID.5
Nå starter Volkswagen salget av ID.5-modellene. Det er ikke bare hekken som skiller dem fra ID.4.
Les mer
layid-bilde6
Smell for ladehybrider i 2022
I den nye regjeringens tilleggsnummer til Statsbudsjettet for 2022 er det ikke lagt opp til å innføre moms på dyrere elbiler. Men de som har elbil som firmabil må betale mer skatt. Dessuten får ladbare hybrider en kraftig avgiftssmell fra årsskiftet.
Les mer
layid-bilde7
NIO åpner for bestilling
Fra i dag er nok en kinesisk nykommer klar for bestilling. En stor SUV med utskiftbare batteripakker, hva nå det måtte være godt for.
Les mer
layid-bilde8
Cupra Born er priset og salgsklar
Les mer
toppsak-bilde9
Første ladbare hybrid fra Lexus
Nå starter salget av den første ladbare hybriden med Lexus-logo. Drivlinjen er hentet fra RAV4.
Les mer
layid-bilde10
Nissan har priset Ariya
Les mer
layid-bilde11
Kia favner bredere med nye EV6-varianter
Les mer
layid-bilde12
Nye Peugeot 308 er priset og salgsklar
Les mer
layid-bilde13
Toyota Yaris Cross klar for Norge
Toyota Norge lanserer sin kompakte Yaris Cross med for- og firehjulsdrift i oktober. Prisene er nå klare.
Les mer
layid-bilde14
Polestar senker prisene
Konkurransen i elbilmarkedet er knalltøff om dagen. Nå senkes prisen på Polestar 2 Single Motor med inntil 40.000 kroner.
Les mer
toppsak-bilde15
Snart kan du bestille EQS
Den 17. august åpner Mercedes-Benz for bestilling av den nye luksusmodellen EQS. Prisene starter på 935.000 kroner.
Les mer
layid-bilde16
Nå kan du bestille den heftige Mach-E GT
Les mer
layid-bilde17
Bestillingsklar Yaris Cross
Les mer
layid-bilde18
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Peugeot viser nå neste generasjon 308 SW - en praktisk stasjonsvogn som også skal tilbys som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde19
Gunstige priser på ny MG
MG antyder at deres nye el-SUV får en startpris på 338.900 kroner. Dermed fortsetter de sin aggressive prissetting som gjør modellene populære hos mange nordmenn.
Les mer
layid-bilde20
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde21
Vy utvider bilutvalget
Les mer
layid-bilde22
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Les mer
layid-bilde23
Volvo åpner for bestilling av C40
I dag åpner Volvo for bestillinger av C40 Recharge, merkets første helelektriske crossover. Norske kunder kan bestille bilen direkte i Volvo Cars’ nettbutikk eller besøke en Volvo-forhandler og få hjelp til å bestille der.
Les mer
layid-bilde24
VW oppdaterer Tiguan Allspace
Nå kommer en midtlivs oppdatering av Tiguan med lang akselavstand og tilnavnet Allspace.
Les mer
layid-bilde25
Nå dumpes prisen nok en gang
Ambisjonene var å doble Lexus-salget i 2020. I stedet ble det en nedgang på nesten 40 prosent. Nå gjør importøren et nytt forsøk på å blåse liv i sin eneste elbil.
Les mer
layid-bilde26
Mange fikk sin nye bil i april
Les mer
toppsak-bilde27
Økt potensial for Norges mest solgte
Den er månedens mest solgte bilmodell i Norge, men varianten som er lansert i dag vil øke interessen for ID.4 betydelig.
Les mer
layid-bilde28
Nå er de første prisene klare
Les mer
layid-bilde29
Volvo vil over til netthandel
Volvo Cars har gitt klart uttrykk for at de forventer at bilsalg i fremtiden vil foregå på nett, uten at du trenger oppsøke en forhandler. Nå er de første brikkene på plass.
Les mer
layid-bilde30
Tesla vil ha enda større del av kaka
Tesla Model 3 er Norges suverent mest solgte bilmodell om vi summerer tallene fra 2019 frem til i dag. Nå tar Tesla grep som kan gi dem innpass i et helt nytt segment.
Les mer
layid-bilde31
Polestar utvider tilbudet
Polestar har fått en meget god mottagelse på det norske markedet. Nå ønsker de å tiltrekke seg enda flere kunder ved å tilby valgfri drivlinjer og pakker.
Les mer
layid-bilde32
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde33
Høy fart i bilsalget
Registreringstallene for mars er summert og viser en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For første gang på lenge er også salget av varebiler i pluss.
Les mer
layid-bilde34
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Les mer
toppsak-bilde35
Hyundai svarer på økt konkurranse
Etter nærmest å ha vært enerådende i nisjen for kompakte SUV-er med lang, hardner nå konkurransen til for Hyundai Kona. Importøren svarer med å lansere en oppgradert modell og mer aggressiv prising.
Les mer
layid-bilde36
Vurderer du en Hongqi?
I så fall bør du sette deg på reservasjonslisten som nå er åpnet. Da kan du bli en av de første til å parkere en E-HS9 i garasjen allerede før året er omme.
Les mer
layid-bilde37
Ny bil til sommerferien?
Mercedes-Benz åpner nå for bestilling av nye E-Klasse Coupé og Cabriolet. De første bilene leveres i juni.
Les mer
layid-bilde38
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde39
Salgsstart på Mercedes EQA
Mercedes-forhandlerne starter nå salget av nye EQA. Prisene starter på 408.000 kroner og de første bilene loves til Norge i løpet av våren.
Les mer