BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Dodge

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Fransk eleganse

Nye DS4 er i dag avduket og vitner om at den luksuriøse Citroën-avleggeren har planer om å konkurrere med etablerte premium-merker samtidig som de setter elegant design i høysetet.


807 hester i kasse

Gøyalt ordspill. Da Mopar begynte å selge Hellcat-motorene i kasser, ble de døpt Hellcrate. Nå kan du få 807-hesteren hjem på døra.


Bursdagspresang fra Dodge

Challenger er kanskje ikke et like ikonisk modellnavn som Camaro eller Mustang, men det er vel ingen som er i tvil om at vi snakker amerikanske muskler her? 50 år med disse musklene feires med gull.


Amerikanske muskler

Amerikanerne gir ikke frivillig slipp på verken store trucker eller muskelbiler. Dodge Challenger er et klassisk navn, her i helt nye utførelser. Noe for ønskelista?


Hybrid pickup fra Ram

To av de mest kjente pickup-modellene i USA får en komplett overhaling for 2018. Det inkluderer nye drivlinjer for begge.


Første kapittel i Møller-historien

Med et klenodium fra 1936 er nå første kapittel i Møller-konsernets historie ferdigskrevet. Alt som kom tidligere er egentlig bare en lang prolog. Men fremdeles er det noe som mangler.


Mer muskelbil blir det ikke

Det var ikke helt uventet av Dodge skulle komme med en virkelig muskelbil, men at Demon-modellen skulle bli så vill, var det nok ingen som hadde trodd. Den gjør wheelies, og er gatelovlig!


Mopar boltrer seg på SEMA

SEMA i Las Vegas er deleprodusentenes boltreplass. Nærmere kommer du ikke et virkelig amerikansk bilshow. Chrysler-konsernet bidrar sterkt.


100-åring på muskeltoppen

Det er en stilig måte å feire de første 100 år på: Komme med verdens mektigste 4-dørs sedan – til brukbar pris!


Dodge viser muskler

Hyggelig at Fiat, den nye eieren, husker at Dodge også betydde muskler. Store muskler. Deres nye Challenger SRT Hellcat byr på 707 hestekrefter.


Tjener og beskytter

Dodge har fikset på sin Durango, og nå får også amerikanske beredskapsmyndigheter sin egen oppdaterte versjon..


Fiats amerikanske Ferrari

Fiat glemmer ikke at de bestyrer flere store bilmerker enn Ferrari og Maserati (og i økende grad Alfa Romeo). De sørger også for at amerikanske Viper er på full fart tilbake på superbil-arenaen.


Man kan bli syk av mindre

Dodge Charger er et utpreget symbol på amerikanske muskelbiler. Nå tilbys en eksklusiv Daytona-pakke.


Chrysler detonerer

I serien «Nye modellnavn» er vi kommet til Chrysler. Det er gutter med både fantasi, ambisjoner og knyttnever. Detonator og Liberator høres ut som om målgruppen er kommandosoldater.


Kjempeskyv i nye Viper

I dag viste Chrysler sin nye Viper. Motorisert av en 8,4-liters V10er med 640 hestekrefter og over 800 Newtonmeter dreiemoment.


Dodge treffer blink med Darten

Dart og blink – ikke veldig originalt. Men bilen er mer original – den første italo-amerikaneren på mange år.


Viper opp av asken

Dodge har vært uten Viper siden sommeren 2010. Men snart skal den amerikanske muskelbilen gjenoppstå.


Italiensk Dodge

En av de største nyhetene på den kommende Detroit-utstillingen er at Alfa Romeo endelig er tilbake på det amerikanske markedet. Dodge Dart heter den.


Sirene på 100 Watt

100 Watts sirene er blant de imponerende spesifikasjonene for den nye politibilen fra Dodge. ”Gjett hvor mange hester jeg har” er en annen.


Chrysler sier opp importør

Chrysler endrer distribusjonen og sier opp alle importører i Europa, inkludert norske Bertel O. Steen. Står en ny norsk importør klar til å overta etter 31. mai 2011?


Dodge Journey blir varebil

Ved å bygge nytt innertak, blir Dodge Journey nå varebil. Det er god plass til statskassa og grei komfort bak rattet.


Chrysler kutter forhandlere

Et av problemene for amerikansk bilbransje, er de tette kontraktene med altfor mange forhandlere. Nå tror Chrysler de har funnet en vei ut av det uføret.


Familiens beste venn

BILTEST: Når store biler med mulighet for sju sitteplasser også byr på tilnærmet personbilkomfort, er de utvilsomt et alternativ til minibusser – hvis bagasjen din er beskjeden.


Chryslers nye ungdom

Chrysler har søkt beskyttelse mot kreditorene – som det heter. Med andre ord: Alt er klart for en kjapp oppstandelse fra de ikke helt døde.


Fremdeles liv i Chrysler

Chryslers stand i Genève i år var et trist skue. Men bilene var lovende, og fremtiden er ikke blant de mørkeste.