BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Saab

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Norsk Saab-museum ved Umeå

Saab Memorial Hall er det døpt, en hyggelig samling gamle Saaber (med tilhørende svensktopplåt), som du finner langt nord i Sverige. Startet og drevet av en nordmann.


Saab 9-3 cab (2004-2012)

BILTEST: Svensk, sjarmerende og sikker. Det er kjerneegenskapene til Saab 9-3 som cabriolet.


Lekker svenske med fallgruver

BRUKTBIL: Saab 9-5 var den siste modellen svenskene rakk å komme med før fallet. Det betyr at innkjøpsprisen kan være lokkende, men vit hva du går til.


Taket nede for mindre penger

BRUKTBIL: Roadster-lykken trenger ikke være langt unna. Her finner du de beste brukt-kabriolet-tipsene i din prisklasse.


En liten Saab-avstikker

Er du på vei sørover gjennom Sverige, så ta en pause i Trollhättan. Det er ikke store omveien, rett innenfor Uddevalla, og vi garanterer: Saab-museet er virkelig verdt et besøk.


Indisk SAAB-interesse

Det tok lang tid før NEV, den nye SAAB-eieren fikk i gang 9-3 produksjon i Trollhättan. Det tok imidlertid ikke lang tid før produksjonen stanset igjen. Nå går det rykter om indisk interesse.


Saab elbil til Norge

Det kinesiske selskapet Nevs startet i fjor høst produksjon av Saab 9-3 med bensinmotor i Trollhättan. Snart kommer en el-versjonen av den klassiske bilmodellen, med Norge som det viktigste markedet.


Saaben som skulle redde Saab

I begynnelsen av februar dukket det opp noen kornete bilder av bilen som skulle redde Saab. Nå er mesteparten av historien, og meget bedre bilder, ute.


Siste Saab-sjansen

Nå selges de siste nye Saabene ut. Noen av dem er så nye at de aldri vil få lov til å kjøre i trafikken.


Konkret nytt fra SAAB

Det er lenge siden vi har bragt noen nyheter om Saab. Nå kan vi fortelle om en ny logo som peker i retning av at det er nytt liv der.


Saab-salget i boks

Omsider ser det endelig ut til at Saab er solgt. Etter planen blir det fortsatt bilproduksjon i Trollhättan.


Delene på plass hos Saab

Gledelig melding til alle med Saab. Nå er det igjen blitt orden på reservedeler. Det har vært turbulent – og spørsmålet er hvem som eier Saab Parts i morgen?


Nye Saab-detaljer

Endelig har vi orket å dykke ned i Riksgäldens siste meldinger om den triste Saab-historien. Nye detaljer dukket opp. Nye bud også.


REDDET! Det underlige SAAB-museet

I forbindelse med Saab konkursen ble det utarbeidet en komplett katalog over Saab-museets innhold. Det er fantastisk lesning.


Saab slås konkurs

Det som har sett ut som en «never ending story» ser ut til å være endelig over. Victor Muller begjærte i dag Saab Automobile konkurs.


25 års åpen Saab

For 25 år siden var det bare stas med Saab. Ekstra stas fordi da kappet de også taket.


Klart for neste kapittel

Det er kommet ut to bøker om Saab-eventyret frem til Spyker overtok. Nå er det snart på tide med et nytt kapittel.


En ugrei dag for Saab

Store tap, toppsjefer i avgang, eierselskap i trøbbel, spørsmål fra ”Riksgälden” – det var ikke noen god dag for Saab, denne fredagen.


Saabs nye stasjonsvogn

Neste skritt i produktoffensiven til Saab er nye 9-5 SportCombi. Bilen debuterer i disse dager i Genève, og har som mål å konkurrere om kundene med Audi, BMW, Mercedes Benz og Volvo.


Saab PhoeniX

Den nye konseptbilen PhoeniX, gir en pekepinn om design og teknikk i neste generasjon biler fra Saab.


Selger Spyker for å beholde Saab

Saab Automobile-eier Spyker Cars, med Victor Müller i spissen, selger sportsbilavdelingen. Resterende del av Spyker skal bytte navn og fokusere på Saab.


Her er Saab 9-5 stasjonsvogn

Saab har sluppet det første bildet av sin nye 9-5 SportCombi. Den offisielle debuten er lagt til Genève.


Svensktoppen

BILTEST: Sveriges industrielle stoltheter er på utenlandske hender. Hva er igjen, og hvem tar seieren i månedens utgave av Svensktoppen?


Ti for familien til under 200.000

Vi nordmenn elsker å ta med halve huset når vi skal ut å reise, derfor er vi så begeistret for stasjonsvogner. Her er 10 brukte du får tak i til under kr 200.000.


Neppe diesel i Saab 9-4X

Crossoveren Saab 9-4X ble nylig lansert i Los Angeles med to alternative bensinmotorer – lite egnet for Europa. Slik ser det ut til å bli i overskuelig fremtid.