BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

MG

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

MG vender tilbake

Mange trodde nok at den siste MG var bygget på britisk jord for noen år siden. Men snart gjenopptas produksjon. Og nye modeller er på trappene.


MG på vei tilbake

MG er på vei tilbake til Europa. Bilmerket vil bli brukt av Kinas største bilprodusent, Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC) når de skal starte eksport til Europa og USA. Fabrikken produserer også bilene for Volkswagen og General Motors i Kina og er landets klart største bilprodusent.


MG hjemme igjen

Denne uken var MG-entusiaster samlet i Longbridge. Etter en periode i utlendighet er deres idol endelig hjemme igjen.


Nytt liv i MG

Nanjing Automobile Group Corporation (NAC), det kinesiske selskapet som kjøpte deler av MG Rover, har annonsert at de re-starter produksjonen.


Kina-MG skal produseres i England

Bilverden endres stadig. Hvem ville trodd at følgende ville være mulig - MG skal igjen produseres i England, men nå er det det kinesiske konsernet Nanjing Automobile som står bak produksjonen.


MG Racing under hammeren

Er du i England til helgen, kan du få med deg et klenodie eller to hjem. Løsøre fra MG Sports and Racing Ltd. skal nemlig selges på auksjon.


Nytt liv for MG

London (BilNorge.no): MG kan oppstå ”etter døden”. De nye kinesiske eierne planlegger å starte produksjon av MG – av alle steder i England.


Scoop: Opp av asken?

Før MG-Rover måtte stenge dørene, var designere og ingeniører kommet langt med planene om erstatninger for Rover 75 og 45. Med nye eiere på plass i Kina kan planene være en realitet i løpet av 2-3 år. Muligens også med fortsatt produksjon i England.


Rover-pokeren: Hvem får egentlig potten?

Siden vi har fått noen ny bilder av mulige kommende Rover-modeller, kan det være verd å gjøre en rask repetisjon av hav som hendte med dette tradisjonsrike britiske merket i løpet av sommeren.


Avtalen er endelig klar:
Nanjing overtar Rover

MG og Rover vil leve fortsatt. Det er klart etter den endelige avtalen er undertegnet mellom konkursboet etter Rover-MG og det kinesiske statlige bilkonsernet Nanjing.


Garantibestemmelser for MG

Garantiene er gitt av bilfabrikant og importør og følger bilen ved eierskifte.


15.000 Rover/MG ut på billigsalg

London (BilNorge.no): 15.000 nye og nesten nye Rover og MG skal nå selges på billigsalg.


Mot stupet for MG Rover

MG Rover stoppet i går all produksjon ved sitt anlegg i Longbridge, England grunnet manglende leveranser fra underleverandører. Dermed kan det gå mot slutten for den siste store britiske bilprodusenten.


Selger Subaru raskere enn Petter kjører dem

Ingen bilavis er som MotorBransjens januarutgave. Siden 1991 har direktørene hos samtlige norske bilimportører latt seg intervjue til nettopp denne utgaven om sitt syn på året som gikk og om hva de spår om kommende år.


MG

Før verden fikk MG, var en sportsbil enten dyr og ukurant, dårlig og ukurant eller en sportsbil kun i navnet.


Britiske konsepter

Peter Stevens som er designsjef i MG Rover har presentert to nye konseptbiler, en MG og en Rover. Begge er coupéer basert på eksisterende modeller, og begge er basert på merkenes historie og tradisjon.


MG ZT 160: Rover med løpesko

PRØVEKJØRT: Der Rover skal være britisk eleganse og komfort, er MG den sportslige tvillingen. MG ZT gjør en god jobb i så måte.


5 cabrioleter: Beste kompromiss

NETTKJØRT: Dersom du har fulgt med på BilNorge de siste ukene, har du fått med deg vår prøvekjøring av fem rimelige cabrioleter. Smak og behov er forskjellige, men testpanelet kom likevel frem til sin favoritt.


Stevens uten Bart!

Det er litt for lenge siden vi har referert til www.sniffpetrol.com. Noe av det morsomste på nettet for oss bilinteressert. Nå har de jommen fått Peter Stevens, Rover-designer og mannen som aldri ser ut til å ha en kjedelig dag, til å fjerne barten!


MG TF: Tro mot røttene

NETTKJØRT: Britiske sportsbiler har lange tradisjoner, og selv i dag omsettes klassiske tosetere fra 60- og 70-tallet for svimlende summer. Om MG TF blir en ny klassiker, kan vi ikke love. Men vi ser ikke bort fra det.


MG Rover over kjølen

MG Rover Norge er i siget etter magre år og har nesten tredoblet salget hittil i år. I tillegg skal de nå forsyne det svenske markedet med deler.


MGs bombe klar på lørdag

Vi har omtalt den nye MG XPower SV noen ganger tidligere. Er du i England førstkommende lørdag kan du møte den i levende live.


V8 power i MG

Du skal et langt stykke ned på OFV-statistikken for å finne MG. Med 18 biler hittil i år må vi kunne tillate oss å kalle det et nisjemerke på våre breddegrader. Noen volumselger blir garantert heller ikke nykommeren de nå presenterer.


MG ZT 160 1.8T

PRØVEKJØRT: Rovers sportslige modeller har fått MGemblemet i fronten og litt dristigere innpakning.


MGTF 135

PRØVEKJØRT: Den engelske roadsteren lever i beste velgående, og MGTF stortrives på krevende vestlandsveier.