BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

GT40 med plugg

Et engelsk firma bygger replicaer etter originaloppskrifter. Et annet bygger om klassisk til el. Klart de to måtte møtes. Nå først over en GT40.


El-racer melder sin ankomst

Kanskje det er et håp for elektrisk racing allikevel. McMurtry viser hvordan en elbil overdøver det meste på Goodwood.


Audi vil vinne Dakar Rally på strøm

Audi har i dag - med norsk hjelp - avduket sin utfordrer til Dakar Rally 2022. For å unngå rekkeviddeangst i ørkenen har den sitt eget kraftverk om bord.


Helelektrisk Mercedes i 2030 – nesten

Mercedes skal som stadig flere av konkurrentene bli helelektrisk mot slutten av dette tiåret. Riktignok legger de til et «der markedsforholdene tillater det», så helt slutt på bensin og diesel blir det nok ikke.


Bilen får ny rolle hos Cannes-vinneren

Det skjedde mer i Cannes enn at Renate Reinsve fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Gullpalme-vinneren brukte nemlig en Cadillac i en meget sentral – og potent, viste det seg – rolle.


Fortsatt krav om helseattest for eldre

27. mai vedtok Stortinget å be regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere, med virkning fra senest 1. august. Samferdselsminister Knut Arild Hareide har nå vurdert hvordan dette skal følges opp.


En stjerne er gjenfødt

Lancia 037 vil aldri bli glemt. Med førere som Markku Alén, Attilio Bettega og Walter Röhrl ble bilen rally-verdensmester i 1983. Men det virkelig store er at den er den siste bakhjulsdrevne som tok WRC.


Farvel til Aventador

Etter ti år med Aventador nærmer det seg slutten. Og samtidig later det til at vi kan si adjø til V12-motoren i naturlige omgivelser.


Europa-registreringer - langt bak 2019

Europa-registreringer, 2 millioner bak 2019 Selvfølgelig har antall nybilregistreringer i Europa økt, også i juni. Men veksten er moderat, spesielt i forhold til de tre foregående månedene.


Den raskeste politibilen er en pickup

Ifølge Ford i USA er deres F-150 Police Responder pickup den raskeste politibilen på det amerikanske markedet.


Porsche-musikk til Porsche-arbeidet

Jeg ble litt svett da jeg oppdaget at en av de sentrale konstruktørene bak BMWs nye iX var den Oscar-vinnende komponisten Hans Zimmer, og at han var der fordi han skrev musikk.


Første glimt av Audis flaggskip

Artemis-prosjektet til Audi var ment å bli den nye S-Klasse standarden. Konseptet skal debutere i München i september, nå lekker de første skissene ut.


Russisk flip. Den heter det!

Russiske Sperbank har en historie som går 170 år tilbake. Da var det på tide at de bygde bil!


Opel blir helelektrisk

Opel melder at de fra 2028 kun vil selge elbiler i Europa. Dessuten vekker de til live en klassisk modellbetegnelse.


Model Y-rush til høsten

Mange nordmenn venter med lengsel på den stadig utsatte Tesla Model Y. Nå er det lys i tunnelen.


Ford gjør seg klar for nye rallyregler

Ford benytter Goodwood-festivalen til å vise en prototyp på neste års rallybil. De overrasker med å bytte ut Fiesta med Puma.


Le Mans attakk fra Peugeot

Den nye Hyperbilklassen er vel det beste som har hendt utholdenhets-klassen på lenge. Dessverre må vi vente helt til neste år – kanskje helt til 2023 – før vi ser Peugeots oppsiktsvekkende bidrag i virksomhet.


Volkswagen oppdaterer via skyen

Fra i sommer vil Volkswagen regelmessig sende programvareoppdateringer "Over-the-Air" (OTA) til ID.-modellene, med nye funksjoner og økt komfort.


Flybil mot nye høyder

Personlig syns jeg de egner seg best i tegneserier, men i årevis har entusiaster forsøkt å bygge biler som konverteres til fly. Her er nok et eksempel.


Xpeng skal inn i storfamilie

Da Zero Emission Mobility startet importen av Xpeng i fjor hadde de planer om å gå sine egne veier med direktesalg og levering «på døra». Nå er importen overtatt av en etablert importør med flere andre merker i porteføljen.


Ferrari gjenskapes av RML

Trimme eller style biler var i går. Nå gjenskaper man gamle biler. Enten ved å hente opp et gammelt merkenavn eller ved å gjøre en optisk tryllekunst som får deg til å tro at du har sett denne før. Møt RML.


Underrapporterte tall for trafikkskader

– Det er langt flere som blir hardt skadd i trafikken enn det som fremgår av den offisielle statistikken. Nå skal informasjon fra legevakt og sykehus gi oss et mer korrekt bilde av virkeligheten, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.


Astons Martins 100 år - som bil

Det er mange måter å feire jubileer på. Aston Martin ble egentlig født i 1913, men nå lager de en spesialmodell basert på et 100-års jubileum. Og de jukser egentlig ikke.


Tesla Model 3 på topp i rekord-juni – mange skal også ha bruktbil

Det var Formel 1-fart over utleveringen av nye personbiler i juni. 20.392 er beste juni ever og tredje beste registreringsmåned i historien. Og igjen er Tesla tilbake på topp etter knallsterk halvårsavslutning.


Ny hydrogenstasjon utenfor Oslo

Den første hydrogenstasjonen til Everfuel i Norge åpnes den 1. juli og markerer ifølge selskapet begynnelsen på en landsdekkende utbygging.