BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Norge på trafikksikkerhetstoppen

Hvert halve minutt er det en person som dør og rundt 20 som blir skadet i trafikken verden rundt. Norge er det land i verden med færrest alvorlige ulykker.


Opel får en ny nabo

Rüsselsheim er det klassiske Opel-hovedkvarteret. Det står også en stor klassisk Opel-samling der. Men nå kommer det enda en klassisk attraksjon til området.


Nå kommer Cupra til Norge

Cupra feirer i dag tre år som et bilmerke etter løsrivelsen fra Seat, og nå kommer endelig merket til Norge også.


Valgets kval: hvilken C-Type?

Du vil gjerne ha en ny C-Type. Men skal du velge den skotske – det var de som vant Le Mans i 1953, eller skal du velge originalen, den som kommer fra Jaguar? Begge byr på flunkende nye biler.


Fra gokarts til racingtrucks

Praga er en allsidig sportsbilprodusent du kanskje aldri har hørt om. De fortjener litt oppmerksomhet.


Geely setter okse-rekord

Det er de merkeligste øvelser som kan bli verdensrekord. Geely er nettopp blitt verdensmester i bilmosaikk


Russisk monark

Med ujevne mellomrom dukker det opp meldinger om russiske elbiler. Monarch er en av dem. Hva vi vet om den? Fint lite.


Drift selv!

Vi var litt imponert da gravalvorlige Stanford University viste frem siste nytt i autonome biler: selvdriftere. Nå har de fått Toyota med på laget.


Brødbilen er ferdig

Det er toogethalvt år siden Niels van Roij Design fortalte at han skulle bygge en moderne Ferrari brødbil. Siden har vi kunne følge prosjektet trinn for trinn på nettet. Nå er det fullført.


Skodas Complete Makeover

Nå har designerne i Mlada Boleslav hatt det morsomt. Som opptakt til 125-årsjubileet ble noen av dem bedt om å velge ut sin favoritt fra historien og pusse den opp i et 2021-designspråk.


Riktig bil på Tinder

Selvfølgelig finnes dette også. En undersøkelse om hvilken bil som er smartest å ljuge på seg dersom man skal ha match på Tinder.


BRM skal brumme igjen

En av tidenes mest håpløse Formel 1-biler, med en av tidenes mest vanvittige låt, skal gjenoppstå. Akkurat i tide til å feire 70-års jubileet for bilens første virkelige Formel 1-brøl.


914 med Cayman-hjerte

En engelsk skredder tar for seg Porsches klassiske 914 og bygger den opp på nytt. Med, blant annet, drivlinje fra Cayman.


Bilindustrien på full fart opp

Vi hører om bilfabrikker som må stenge samlebånd fordi de mangler chips. STOXX har åpenbart ikke hørt om det – den er på vei til å sende bilfabrikkenes aksjekurs opp til en fem-års topp.


Niva lever

Niva er vel en av de sterkeste merkevarer i bransjen. Også i Norge selv om de har vel ikke vært i salg her siden 1990 og det ikke ble solgt 900 av dem en gang.


Utslippet: Nesten i mål.

Tall fra International Council on Clean Transportation tyder på at verdens bilfabrikker var like ved å nå fjorårets utslippsmål i Europa. Man skulle nå 96 gram CO2 per kilometer. Resultatet ble 97 gram.


Italiensk-kinesisk superbil med designguru i bakgrunnen

En ny uke, en ny kommende superbil. Men denne gangen også med en helt spesiell historie. Dersom denne er sann, blir MotorGruppen importør av en bil som kanskje går utenpå Pininfarina Battista.


807 hester i kasse

Gøyalt ordspill. Da Mopar begynte å selge Hellcat-motorene i kasser, ble de døpt Hellcrate. Nå kan du få 807-hesteren hjem på døra.


Forrykende start på bilåret

På tross av stengte bilbutikker i store deler av østlandsregionen ble det et meget bra start på bilåret 2021. Og det er grunn til stor optimisme fremover med en rekke viktig elbil-lanseringer.


Dyrere å lade, men flere muligheter

Tesla øker prisene på sine Superchargere. De planlegger å utvide med 30 nye stasjoner inneværende år.


Red Arrows på landjorda

Toyota i England har vært med på et stunt som savner sidestykke. De tok flyoppvisningene, der jetfly med farget eksos flyr vingetupp til vingetupp, ned på betongen.


Gjesdal i finsk selvkjøringsprosjekt

Den finske bedriften som utvikler programvare for selvkjøring, Sensible 4, har startet klargjøring til pilotprosjekt i Gjesdal i Rogaland. Dette inkluderer testkjøring under barske norske vinterforhold og kartlegging av ruten med selvkjørende Toyota-kjøretøy.


Meyers buggier lever videre

Det er snart 60 år siden Bruce Meyers bygde sin første Boble-baserte Buggy. Og skapte en global dille. Nå er det noen andre som overtar.


Gjenfødt Harlekin

Nederlandske Ben Pons sparket i gang Volkswagens Transporter. Nå har etterfølgerne hans gjenskapt legendariske Harlekin.


Volvo med avansert kjøresimulator

Volvo Cars har utviklet en ny kjøresimulator med avansert gaming-teknologi fra flere av verdens ledende produsenter. Simulatoren kombinerer VR, AR, 3D og Teslasuit.