BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Son of Gemballa

I Porsche-kretser betyr Gemballa-navnet dels en skikkelig Porsche-foredler som har bygget noen virkelig navngjetne versjoner av produksjonsbilene og dels et mordmysterium fra Sør-Afrika med pengevasking i bakgrunnen.


Eldrift for selvbyggere

Det er klart det måtte komme. Akkurat som for bensinmotorer. Ferdige elmotorpakker, emballert i esker og levert på døra.


Husk å etterstramme boltene ved hjulskift

Hver eneste høst og vår kan du lese om hjul som faller av biler i fart fordi hjulbolter/muttere ikke er skrudd hardt nok til ved de sesongmessige hjulskiftene. Så husk derfor å sjekke etter noen mil at hjulene ikke har løsnet.


Søt blir litt tøff, men fremdeles søt

Vi traff den på den siste Genève-utstillingen i 2019. Så kom pandemien i stedet for neste Genève – og det ble helt stille. Nå forteller produsenten at ikke bare er det liv i dem, men det er jommen enda mer skaperkraft der også.


SAIC blir basic

En skikkelig mellomting mellom en motorsykkel og en ganske åpen bil er det som dukker opp her. Avsender: MGs advanced studio i London.


Citroën tar skikkelig Citroën-grep

Igjen klarer Citroën å gjøre det de ofte er blitt kjent for: Ikke være som alle andre. Deres nye serie mobile bymøbler sprenger noen grenser.


En ny Musk?

Det var litt gøy å følge september-innspurten til nykommeren Nio. Til tider fikk du følelsen av at Nios informasjonssjef forsøkte å utMuske Musk. Ikke på Twitter, riktignok, men på blant annet Weibo og iFeng.


Oslo Motor Show er først ut

Norge er gjenåpnet! Med sine 40.000 besøkende blir Oslo Motor Show det første, store publikumsarrangement etter nedstengningen.


Krav om helseattest for eldre videreføres

Stortinget ba i mai Regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere. Nå er konsekvensene utredet, og det blir fortsatt krav om attest


Nå kan du møte Xpeng - også fysisk

Da Xpeng startet salget i Norge var det kun mulig å bestille bilen via selskapets nettløsning. Men nå åpner 16 nye sentre hvor du kan få et fysisk møte med G3. Og snart følger nok en spennende modell.


Gamle BMW-synder ruster lite

BMW kjører en YouTube-serie som heter Inside BMW Group Classic. Noen ganger er den bedre enn ellers.


Ny storstue i Oslo

Hvis kinesiske Nio får det som de vil, kan de nok snart kalle sitt innslag på et av Oslos fornemste hjørner for Hovedstadens Nye Storstue.


Nå kan du bestille oppkjøring via nett

Fra neste uke kan du gå inn på vegvesen.no og finne ledig oppkjøringstime.


Interesse på kryss av Atlanteren

Med stadig større utvalg av elbiler på markedet utvides potensielle bruksområder. Politiet på begge sider av Atlanteren sjekker nå ut om bilene kan benyttes i tjeneste.


Flere merker til Bertel O. Steen

Norges nest største bilimportør, Bertel O. Steen, skal ta over importen av ytterligere tre merker.


Ny milepæl for miljøasfalt

Før første ganger det lagt miljøasfalt på høytrafikkert vei i Norge. Bak prosjektet står Veidekke.


Rekkevidderekord for Mustang Mach-E

De to erfarne økosjåførene Henrik Borchgrevink og Knut Wilthil kjørte i helgen en Mustang Mach-E Long Range med bakhjulstrekk hele veien fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør, en strekning på hele 807,2 kilometer, uten å lade underveis.


Sportsbildrøm uten produsent

Fire britiske selskaper har sammen utviklet et sportsbilkonsept, uten at de har konkrete produksjonsplaner.


Statens vegvesen samarbeider med Polestar og Volvo

Statens vegvesen, Volvo og Polestar skal hente ut detaljert informasjon fra biler som er ute og kjører. Prosjektets mål er å gi oss bedre, tryggere og billigere veger.


Britisk luksus-taxi

Det fins mange flotte biler i taxinæringen, men den som nylig ble vist frem på en engelsk bilutstilling er nok blant de mest luksuriøse.


Pininfarinas VR-utviklede bil

Pininfarina, som er ganske godt utstyrt med elektroniske hjelpemidler, sier at deres Teorema er den første bilen de i helhet har utviklet virtuelt. Hva det betyr? Aner ikke vi heller. Men den ser litt annerledes ut.


Ken Block blir Audi-ambassadør

Audi har alliert seg med bensinhodet Ken Block som nå skal promotere elbiler.


Campingvogn med skyv

Dethleffs har vært på testtur i Alpene med en smart oppfinnelse de er i ferd med å utvikle – en campingvogn med egen elmotor.


Alternativ til Lego

Det er litt stygt å si at dette er enda et eksempel på hvordan kineserne bare plagierer. CaDA er faktisk litt annerledes innimellom.


Stor forskjell på elbilers forbruk

Oppgitt rekkevidde er ofte det som avgjør om man tør kjøpe den elbilen. Og alle vet selvfølgelig at den oppgitte verdien er et laboratorie-resultat som ikke nødvendigvis har noe som helst med virkeligheten å gjøre. Tyske ADAC har gravd litt dypere og plassert Polestar nederst på listen.