BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilsport

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Veiby debuterer i toppdivisjonen

Til helgen kjøres den siste VM-runden i rally for 2020, og det med Ole Christian Veiby bak rattet i en WRC-bil.


Pressens hederspris til Racing-NM

Motorsportpressen hedret under helgens digitale prisutdeling Racing-NM med tildeling av Eugen-prisen 2020.


Årets Bilsportutøvere 2020: Mads Østberg og Torstein Eriksen

Rallyduoen Mads Østberg (33) og Torstein Eriksen (30) er kåret til Årets Bilsportutøvere av Norges Bilsportforbund. Som fører og kartleser har de i år kjempet om VM-gull i klassen WRC2.


Ola Nore Jr. er «Bilsporttalentet 2020»

Ola Nore Jr. (19) fra Noresund og klubben NMK Modum & Sigdal kunne juble da han ble avslørt som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2020» lørdag.


Petter Solbergs stipend til Ayla Ågren

Formelbilføreren Ayla Ågren (27) ble lørdag den første som har mottatt Petter Solbergs stipend.


Svein Olufsen: «Årets Drivaksel»

Svein Olufsen fra Evenes og NMK Hålogaland er kåret til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Prisen fikk han under Bilsportforbundets digitale premieutdeling på lørdag.


Talentfabrikken

Norske Even Management har fostret en rekke førere på topp internasjonalt nivå. Nå rekrutterer de fra lavere aldersgrupper enn noen gang tidligere. Målet er å skape fremtidens verdensmester i rally.


Racing NM lanserer skandinavisk mesterskap i GT+

De norske GT-klassene vokser selv under pandemiåret 2020. Racing NM lanserer for neste sesong Skandinavisk mesterskap i GT+ i tillegg til at det skal konkurreres om NM-tittelen. Klassen får egen hovedsponsor.


Mer muskler i ny X-Bow

KTM er primært kjent for tohjulinger, men siden 2008 har de også produsert en bil, X-Bow. Nå kommer den i ny innpakning med vesentlig mer krefter.


Hyundais elektriske bombe

Nå og da dukker Hyundai opp med noe virkelig ekstremt og med motoren i midten. Den siste, og femte i rekken – som byr på mer enn 800 hester – vises frem i Beijing i disse dager.


Mot nye tider på Le Mans

I helgen ble et forsinket 24-timersløp kjørt på Le Mans – selvsagt uten publikum, slik vi har vent oss til i år. Likevel benyttet Toyota og Peugeot anledningen til å gi oss et glimt av fremtiden.


Sesongavslutning for Dennis Hauger

Dennis Hauger fikk en bedre oppkjøring til helgens løp enn han har hatt på lenge, men dessverre ble det ingen poeng denne helgen heller.


Lewis Hamilton kaster seg på ny serie

Den seksdoble F1-verdensmester Lewis Hamilton lanserer sitt eget team i den elektriske motorsporten Extreme E. En nordmann kan være aktuell for teamet.


Et godt løp, men ingen poeng

Dennis Hauger har i helgen kjørt to løp på italienske Monza. Han kjørte et glimrende løp lørdag, men kvalifiseringen fredag ødela muligheten for en topplassering.


Gode plasseringer for Påverud

Marcus Påverud unngikk så vidt en stjernesmell da en konkurrent kom tvers over sjikanen på Nürburgring og holdt på å torpedere ham i siden.


Nå er toppfarten inne

Det ble nok en vanskelig helg for Dennis Hauger i Formel 3. Men han beviste at det er lite å utsette på tempoet.


Dennis Hauger fokuserer på fremtiden

De store resultatene uteble for Dennis Hauger i helgens løp på Silverstone. Men han sanker hele tiden ny erfaring for fremtiden.


Marcus Påverud på pallen

Det ble en solid suksess for Marcus Påverud da han i helgen debuterte i sin nye serie – Lamborghini Super Trofeo.


Vanskelig helg for Dennis Hauger

Søndagens løp på britiske Silverstone hadde absolutt lyspunkter, men fredagens kvalifisering gjorde helgen vanskelig for Dennis Hauger.


Endringer for Rallye Monte-Carlo Historique

Rallye Monte-Carlo Historique vil neste år bare ha ett startsted. Alle bilene må starte og ende i Monaco. Det endres også på aldersgrenser for biler som kan delta.


Pallplass for Dennis Hauger

Etter mesterlig kjøring på våt bane sikret Dennis Hauger seg i dag sin første pallplass i det internasjonale Formel 3-mesterskapet.


Nye løp for Dennis Hauger

Dennis Hauger har i helgen kjørt to nye løp i Formel 3 på Red Bull Ring under meget varierende værforhold.


Cyan er like blå som før

Et glimt av vinneren i WTCR-løpet på Slovakiaring gjorde at vi syntes vi måtte følge opp Cyan Racing.


Formel 3-debut for DennisHauger

Dennis Hauger har i helgen kjørte sin to første løp i den internasjonale Formel 3-serien på Red Bull Ring i Østerrike. Det ble ingen topplasseringer, men han har høstet viktig erfaring.


Rally Grimstad tilbake på kalenderen

Etter å ha vært satt på vent på grunn av koronapandemien er det nå klart at Rally-NM er tilbake med KNA Rally Grimstad den 22. august.