BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilsport

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

El-racer melder sin ankomst

Kanskje det er et håp for elektrisk racing allikevel. McMurtry viser hvordan en elbil overdøver det meste på Goodwood.


To seire på én helg for Marcus Påverud

Det ble seier i begge løpene i ProAm-klassen for Marcus Påverud og makkeren Jens Reno Møller i teamet Honda NSX GT3 i International GT Open Series på Imola-banen denne helgen.


Nye biler for 2022 Formel 1

Fremdeles gjør aerodynamikk at det kan være problemer med for tett racing. Neste års biler skal (nok en gang) håndtere det problemet.


Audi vil vinne Dakar Rally på strøm

Audi har i dag - med norsk hjelp - avduket sin utfordrer til Dakar Rally 2022. For å unngå rekkeviddeangst i ørkenen har den sitt eget kraftverk om bord.


Ford gjør seg klar for nye rallyregler

Ford benytter Goodwood-festivalen til å vise en prototyp på neste års rallybil. De overrasker med å bytte ut Fiesta med Puma.


Le Mans attakk fra Peugeot

Den nye Hyperbilklassen er vel det beste som har hendt utholdenhets-klassen på lenge. Dessverre må vi vente helt til neste år – kanskje helt til 2023 – før vi ser Peugeots oppsiktsvekkende bidrag i virksomhet.


1-2-3 og solid forsprang for Dennis Hauger

Etter nok en vellykket helg med tre pallplasser har Dennis Hauger opparbeidet seg et solid forsprang i det internasjonale Formel 3-mesterskapet.


Vegvesenet skal godkjenne motorsport

Inntil nå har Norges Bilsportforbund vært de eneste som har hatt ansvar for godkjenning av motorsportaktiviterer, men nå kan flere få arrangere trening og stevner på lukket bane. Statens vegvesen har fått ansvar for å godkjenne disse.


Skyhøye ambisjoner

Når studentene fra NTNU tar med seg de to racerbilene sine sydover i sommer, for å møte konkurrenter fra hele Europa, er det for å bli blant de aller beste i alle øvelser. Null til 100 på under to er en av egenskapene.


Pallplass for Påverud

Marcus Påverud tok sin første pallplassering i International GT Open da han og den danske makkeren Jens Reno Møller sikret tredjeplassen i ProAm-klassen og kom inn som nummer seks totalt i det andre av helgens to løp på Spa Francorchamps i Belgia.


Nye pallplasser for Dennis Hauger

To ganger i løpet av helgen kunne Dennis Hauger innta seierspallen på franske Paul Ricard. Dermed økte han også ledelsen i Formel 3-mesterskapet.


Ny norsk racerbil

På Universitetet i Trondheim skal det i dag avdukes en ny norsk racerbil. Du kan følge presentasjonen på BilNorge.no.


GT-serie på strøm

FIA har introdusert noe spennende. En ny GT-serie for batterielektriske biler.


Sterk sesongdebut av Påverud

Marcus Påverud var svært fornøyd med sin debut i GT3-klassen på Paul Ricard-banen i Frankrike i helgen.


Sesongdebut for Marcus Påverud

Marcus Påverud får sin debut i GT3-klassen kommende helg på Formel 1-banen Paul Ricard i Frankrike. Han skal kjøre en Honda NSX GT3 i det internasjonale mesterskapet GT Open for JAS Motorsport/Reno Racing med dansk makker.


Nye utfordringer for Andreas Bakkerud

Andreas Bakkerud skal i helgen debutere med elektrisk rallycrossbil på Høljes i Sverige! Kan han hevde seg mot de konvensjonelle rallycrossbilene?


Første F3-seier for Dennis Hauger

Dennis Hauger vant søndagens løp i Barcelona og tok dermed sin første seier i FIA Formel 3. Han leder nå mesterskapet etter imponerende innsats i hele helgen.


Toyota gulper hydrogen

Vi vet at Toyota er interessert i hydrogen. Men vi trodde det var på Mirai-måten, via brenselceller. Nå forteller de om en racing-Corolla der hydrogen forbrennes direkte i stempelmotoren!


Nå starter alvoret for Dennis Hauger

Han er av mange utpekt til å bli Norges første Formel 1-fører, men da må Dennis Hauger (18) prestere på aller høyeste nivå i sesongen som starter denne helgen.


To legender slår seg sammen

Porsche Motorsport slår seg sammen med Team Penske. Målet er å nå til topps i VM og vinne legendariske klassikere.


Straff? Snakk med FIA

Nå har vi oppskriften på hvordan du kan slippe å kjøre race de neste 15 årene: kast en plastbit etter en av konkurrentene du blir forbanna på.


To nordmenn til Le Mans

Det er ikke hverdagskost med norske deltagere i 24-timersløpet på Le Mans, men i år er det to av dem. Attpåtil i samme bil.


Seier til Mads Østberg i Kroatia

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen i Citroen C3 R5 vant VM-runden Rally Croatia i WRC2-kategorien denne helgen.


Nå skal det bli lettere å drive med motorsport

Hittil har to forbund hatt enerett på organisering av alle typer motorsportaktiviteter i Norge. Nå skjer det endringer, men forutsetningen er at all aktivitet skjer i trygge former.


Bentley til topps – for tredje gang

Det ser ut som om Bentley også har oppdaget at den greieste måten hvis du vil til topps på Pikes Peak, er å gro vinger.