BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilsport

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Rally-NM tilbake på NRK

Førstkommende lørdag innledes årets rally-NM med det tradisjonsrike KNA Rally Finnskog. Samtidig kan Norsk Bilsport glede seg over en helt ny TV-avtale med NRK som vil gi rallysporten enda mer oppmerksomhet.


BRM skal brumme igjen

En av tidenes mest håpløse Formel 1-biler, med en av tidenes mest vanvittige låt, skal gjenoppstå. Akkurat i tide til å feire 70-års jubileet for bilens første virkelige Formel 1-brøl.


Bronco får kjørt seg

Når Ford stiller med tre biler i den verste klassen i helgens King of the Hammers løp, betyr det at de har bestemt seg for at nå skal nye Bronco virkelig få kjørt seg.


Monte Carlo Historique avlyst

Rally Monte Carlo Historique 2021 er avlyst. Men VM-runden går som planlagt – med tre norske deltagere


Her er Toyotas nye racer

Toyota har i dag avduket sin utfordrer til årets WEC-serie som inkluderer 24-timersløpet på Le Mans. Snart får de følge av gamle rivaler.


Drømmebil for rallyfantaster

Spesialistene hos Singer Vehicle Design kan innfri de villeste drømmer – bare budsjettet er stort nok.


Hispano Suiza går offroad – på strøm

Tidligere har vi møtt Hispano Suiza som en wanna-be-luksusbil med moderne spesifikasjoner basert på dype, historiske røtter. Dette her er noe helt annet.


– Så vellykket at vi bare må fortsette

Det er gått et år siden Even Management lanserte sitt unike prosjekt: Next Generation. Resultatene har overskredet alle forventninger, og nå inviterer de norsk bilsport til å ta del i satsingen.


Dennis Hauger til toppteam i F3

Etter en vanskelig første sesong i den tøffe Formel 3-serien får Dennis Hauger nå innpass i teamet som vant serien i 2020.


Prodrive til Dakar

Si Prodrive, og de som har noen referanser tenker vel først på Subaru og Petter Solberg. Det var Petter som kjørte seg til verdensmester, men det var Prodrive som bygget bilen. Og nå skal Prodrive til Dakar.


Økt interesse for Le Mans

Porsche annonserer at de skal tilbake i toppdivisjonen på Le Mans i 2023. Der får de konkurranse av Peugeot, Audi, Toyota, og flere følger trolig etter.


Norsk-svensk Hyundai-team

Ole Christian Veiby (24) fortsetter sin rallysatsing hos Hyundai. Med seg på laget neste år får han supertalentet Oliver Solberg (19).


Ilddåp for Veiby i WRC-bil

Det ble en utfordrende debut i WRC-bil i helgens Rally Monza hvor mye regn, snø og is gjorde løpet ekstremt krevende for Ole Christian Veiby. – Det å kjøre WRC-bil i helgens løp har vært spennende og moro, men aller mest krevende!


Veiby debuterer i toppdivisjonen

Til helgen kjøres den siste VM-runden i rally for 2020, og det med Ole Christian Veiby bak rattet i en WRC-bil.


Pressens hederspris til Racing-NM

Motorsportpressen hedret under helgens digitale prisutdeling Racing-NM med tildeling av Eugen-prisen 2020.


Årets Bilsportutøvere 2020: Mads Østberg og Torstein Eriksen

Rallyduoen Mads Østberg (33) og Torstein Eriksen (30) er kåret til Årets Bilsportutøvere av Norges Bilsportforbund. Som fører og kartleser har de i år kjempet om VM-gull i klassen WRC2.


Ola Nore Jr. er «Bilsporttalentet 2020»

Ola Nore Jr. (19) fra Noresund og klubben NMK Modum & Sigdal kunne juble da han ble avslørt som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2020» lørdag.


Petter Solbergs stipend til Ayla Ågren

Formelbilføreren Ayla Ågren (27) ble lørdag den første som har mottatt Petter Solbergs stipend.


Svein Olufsen: «Årets Drivaksel»

Svein Olufsen fra Evenes og NMK Hålogaland er kåret til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Prisen fikk han under Bilsportforbundets digitale premieutdeling på lørdag.


Talentfabrikken

Norske Even Management har fostret en rekke førere på topp internasjonalt nivå. Nå rekrutterer de fra lavere aldersgrupper enn noen gang tidligere. Målet er å skape fremtidens verdensmester i rally.


Racing NM lanserer skandinavisk mesterskap i GT+

De norske GT-klassene vokser selv under pandemiåret 2020. Racing NM lanserer for neste sesong Skandinavisk mesterskap i GT+ i tillegg til at det skal konkurreres om NM-tittelen. Klassen får egen hovedsponsor.


Mer muskler i ny X-Bow

KTM er primært kjent for tohjulinger, men siden 2008 har de også produsert en bil, X-Bow. Nå kommer den i ny innpakning med vesentlig mer krefter.


Hyundais elektriske bombe

Nå og da dukker Hyundai opp med noe virkelig ekstremt og med motoren i midten. Den siste, og femte i rekken – som byr på mer enn 800 hester – vises frem i Beijing i disse dager.


Mot nye tider på Le Mans

I helgen ble et forsinket 24-timersløp kjørt på Le Mans – selvsagt uten publikum, slik vi har vent oss til i år. Likevel benyttet Toyota og Peugeot anledningen til å gi oss et glimt av fremtiden.


Sesongavslutning for Dennis Hauger

Dennis Hauger fikk en bedre oppkjøring til helgens løp enn han har hatt på lenge, men dessverre ble det ingen poeng denne helgen heller.