BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilsport

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Dramatisk innspurt i Monte-Carlo

Rally Monte Carlo Historique ble ingen suksess for de norske deltagerne. Beste norske ble nummer 40. Mye endret seg på de siste to nattetappene.


Mor og datter fortsatt beste norske

Torild og Tine Hallre er nummer 12 og beste norske lag i Rallye Monte-Carlo Historique etter 10 etapper.


Mor og datter på fjerdeplass

Torhild og Tine Hallre ligger på en fjerdeplass etter seks kjørte prøver i Rally Monte Carlo Historique. To norske lag har brutt løpet som avsluttes tirsdag.


Østberg suveren i Sigdalsrally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen vant denne helgen Sigdalsrally, den første runden i årets Rally-NM i sin Citroen C3 R5.


Rally-NM starter i helgen

To verdensmestere stiller til start når årets Rally-NM innledes med Sigdalsrally på lørdag.


Veiby klar for full sesong i Hyundai

Ole Christian Veiby har fått fabrikk-kontrakt med Hyundai Motorsport og skal konkurrere i WRC2-klassen i en Hyundai i20 R5.


13-åring bak rattet – fullt lovlig

Andre (13) er allerede en erfaren bilfører, mens Ruben (6) fikk debutere i crosskart dagen etter han begynte i første klasse. En tidlig start danner et godt grunnlag for en idrettsutøver.


Norsk Audi-team klare for 2020

Møller Bil Motorsport er klare for nok en sesong i det populære langdistansemesterskapet på tyske Nürburgring.


Alene på toppen

Lørdag fikk Anders Grøndal overrakt sitt femtende NM-gull. Dermed er han alene på toppen.


Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.

Ola Nore Jr. (18) fra Noresund og NMK Modum & Sigdal er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung, fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.


Stian Hellem: Årets Drivaksel

Stian Hellem fra Jessheim er kåret til ”Årets Drivaksel” i Norsk Bilsport. Prisen fikk han under Bilsportforbundets premiegalla lørdag.


Sivert Svardal: Bilsporttalentet 2019

Sivert Svardal (18) fra den aktive klubben NMK Konsmo kunne slippe jubelen løs på Bilsportgallaen lørdag. Sivert er nemlig vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2019».


Andreas Bakkerud: Årets Bilsportutøver 2019

Rallycrossføreren Andreas Bakkerud (28) er kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund. Han var ikke selv tilstede under forbundets premiegalla på lørdag, men hyllesten fra rundt 700 feststemte bilsportvenner viste at han er svært populære utøver.


20 norske i Monte-Carlo Historique

Det er påmeldt 309 biler til Rallye Monte-Carlo Historique 2020. Det inkluderer 20 norske ekvipasjer – en blanding av veteraner og nybegynnere.


Konseptbil for geimere

Racing på skjerm begynner, som vi har sett, å bli seriøs virksomhet. Så seriøs at bilfabrikker som Mazda stiller med egne konseptbiler når det skal spilles.


Dennis Olsen er interkontinental GT-mester

Dennis Olsen gikk helt til topps i det uoffisille verdensmesterskapet for GT-biler etter å ha kjørt vinnerbilen, en Porsche 911 GT3 R, i dagens 9-timersløp på Kyalami-banen i Sør-Afrika. Det ble kronen på verket etter en fantastisk sesong hvor han har kjørt løp på samtlige kontinenter.


Formel E blir voksen

Til helgen starter den nye Formel E-sesongen. Nå er også Mercedes og Porsche om bord, det er lagt til nye løp og serien har begynt å tjene penger. Vi kan vel regne med litt ny og frisk oppmerksomhet rundt arrangementene nå.


Ford vs Ferrari – tilbakeblikk

Nå er filmen snart på plass på norske kinoer også. Det skal bli spennende å se hvor mye den holder seg til virkeligheten.


Bakkerud klar for nytt prosjekt

Sist helg ble han slått må målstreken i kampen om VM-tittelen i Rallycross, men sølv er intet nederlag for Andreas Bakkerud. Nå vil han sjekke ut nye jaktmarker.


Ungdommen kommer (igjen)

Det er et visst håp om at de unge F1-førerne, kanskje særlig Charles Leclerc og Lando Norris kan myke opp inntrykket av de gravalvorlige og/eller sutrende, etablerte primadonnaene.


Petter Solbergs bil til salgs

Det er kanskje naturlig at en god bruktbil blir mer verdt dersom en kjendis har sittet i den. Nå er 2003-Subaru Imprezaen til Petter Solberg til salgs.


Formel 1 innfører nye regler fra 2021

Vi har hørt det før: de som bestyrer Formel 1 kommer opp med nye tekniske regler for at vi skal få «litt mer spennende racing».


Med kurs for Le Mans

Jim Glickenhaus, som har gjort store ting med biler før, minner om at nå er det mer enn 50 år siden en bil bygget i USA har vunnet Le Mans. Det kan virke som han har tenkt å gjøre noe med det.


Kanonavslutning for Dennis Hauger

Han sikret seg mesterskapstittelen allerede for to uker siden, men det hindret ikke Dennis Hauger i å gjøre en imponerende sesongavslutning på Monza i helgen.


Hyundai utvikler el-racer

Hyundai Veloster N ETCR skal delta i en helt ny serie som starter neste sesong. Nå har bilen gjennomført sin første banetest.