BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilsalget

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Forrykende start på bilåret

På tross av stengte bilbutikker i store deler av østlandsregionen ble det et meget bra start på bilåret 2021. Og det er grunn til stor optimisme fremover med en rekke viktig elbil-lanseringer.


Rekordavslutningen på bilåret 2020

Etter en rekordinnspurt endte bilsalget i 2020 på nesten samme nivå som foregående år. Tre firedeler av alle nykommerne var utstyrt med plugg.


Sterk Toyota-november, VW ID.3 dabber av og Audi e-tron vinner i år

Aldri har flere personbiler skiftet eier i november og nye biler går unna så det suser med VW ID.3, Toyota Rav4 og MG ZS på pallplass, viser de ferskeste tallene fra OFV. Men alt tyder på at Audi e-tron vinner i 2020.


Bilsalg på høygir og oktober-rekord for brukt

Pilene fortsetter å peke oppover med høyt volum av nye biler og oktober-rekord for brukte. Og igjen var VW ID.3 vinneren, men nå med Toyota Rav4 på plassen bak.


Solid oppgang i bilsalget

Aldri tidligere har det vært registrert så mange nye biler i september. Åtte av ti nye biler solgt i september har stikkontakt.


Bilsalget ned, flere velger ladbart

Polestar startet knallsterkt i august og raste i første fulle måned inn på en fjerdeplass med elektriske Polestar 2. Men det er flere vinnere i et augustbilmarked som var tilbake 10,5 prosent – til 10.802 biler.


Bilsalget: Opp, opp, opp

Innestengt i pandemimodus handlet nordmenn biler i et volum høyere enn noen gang tidligere i en juli-måned. Og Mercedes-Benz vant merkekampen.


Nytt på vei opp og lade-hybridene fosser fram

Samtidig som salget av nye biler er på vei opp igjen og Audi e-tron troner på halvårstoppen, er det de brukte bilene som skinner både i juni og i første halvår.


Nybilsalget ned, men bruktbilrekord i mai

Å si at mai var en tung måned for alle som selger nye biler, er å slå inn åpne dører. Men det ble likevel registrert 7998 nye personbiler og omsatt 45.879 brukte biler som er mai-rekord.


Flere valg gir lade-hybridvekst, Mitsubishi Outlander i tet

Selv om elektriske Audi e-tron fortsetter som klar publikumsfavoritt, er ladehybridene eneste biltype med framgang i april.


Bilsalget ned, men Audi e-tron helt suveren

I en tid hvor pilene peker nedover er ingen for tiden i nærheten av å true Audi e-tron som det mest foretrukne bilvalget.


Ladbarfest i februar

Etter nok en festmåned for de ladbare, er hver tiende nye bil i år en Audi e-tron. Og Bentley slo Fiat i februar.


Ladbart tar sats i 2020, men Audi e-tron på topp

Nybilsalget tok seg opp og Audi e-tron var helt suveren i årets første måned.


De største i 2019

De første oppsummeringene av bilsalget i 2019 begynner allerede å falle på plass. Her er nøkkeltallene.


Personbilsalget ned, mange venter på ny elbil

I en solid opphenting de siste månedene og etter en skikkelig fight de siste dagene av året, halte Volkswagen 2019-serien i land med 151 biler foran Tesla. Men 15.683 Model 3 gjør ikke bare Teslaen til enkeltmodellvinneren, 5.658 biler foran VW Golf, men også til den tredje mest kjøpte bilmodellen på ett år i norsk bilhistorie.


Svake biltall i november, el ned, ladehybrider opp

Også november ble en sterk måned for ladehybrider. Generelt endte antallet registreringer på 10.031, ned 18,5 prosent sammenliknet med samme måned i fjor og dårligst siden november 2009.


Bilsalget faller, men Audi e-tron på topp

En sterk måned for ladehybrider, men elektriske Audi e-tron vant i oktober. Samtidig gikk antallet nye personbiler ned med 10,1 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. Totalt rullet 10.479 førstegangsregistrerte personbiler ut på veinettet i forrige måned.


Tesla løftet bilsalget, en av to valgte elbil

11.157 nye biler og registreringsvekst på 5,1 prosent i september. Men måneden handler i hovedsak om Tesla, om elbiler og om dropp i salget av bensinbiler.


Tesla og Volkswagen kniver om å vinne i 2019

Uavhengig av at bilsalget i august var ned med 16,9 prosent til 12.073 enheter, kniver Tesla og Volkswagen en intens kamp om å vinne i 2019. Fortsatt leder Tesla både merke- og modellstatistikken, men VW med e-Golf som spydspidd haler innpå og lå som merke ved inngangen til september bare 128 biler bak.


Feiret avgiftsfritaket: Chevrolet Corvette gammelbilvinner i juli

Juli ble en bilmåned på det jevne med kamp mellom VW og Toyota om førsteplassen og med Chevrolet Corvette som bruktimportvinner.


Elbiler i fokus i juni

Elbilene sto for nesten halvparten av alle nyregistreringer i juni. Hver fjerde nye bil i måneden var en Tesla.


Toyota banket alle – på topp i mai

Toyota tok en «Tesla» i mai, banket konkurrentene sønder og sammen og endte med å utlevere 2048 nye personbiler takket være stor interesse for og god tilgang på nyhetene RAV4 og Corolla.


VW Golf på topp i april

VW Golf fulgte strømmen i april, ble mest registrerte personbil samtidig som ni av ti endte opp med el-varianten.


Ufattelig Teslarekord i mars: 5315 Model 3

Mars var måneden Tesla feide all tvil til side og med 5315 Model 3 detroniserte alle tidligere ukes- og månedsrekorder i Norge. Elbilandelen endte på 58,4 prosent og sju av ti nye biler kom med ladekabel.


Bilvekst i februar – fire av ti nye er nå elbiler

VW Golf gikk seirende ut av februar, mens Tesla maktet å gjøre nykommeren Model 3 til den mest registrerte elbilen i en måned med ni prosent bilvekst.