BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
 

Her får du forhandleroversikt sortert på fylke/dekkmerke:


   Dekkforhandlersøk   
Forhandler av: 207 forhandlere i basen.  
Med forretning i:  
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Årets dekk fra ADAC

Som vanlig dukker det opp aktuelle dekketester fra tyske ADAC. Veldig relevante for Norge er de ikke alltid, både dekkutvalg og kjøreforhold er annerledes her, men testene forteller klart at det fremdeles er stor forskjell på de runde, svarte.


Norge pigger fortsatt av

Fortsatt velger flere og flere bilister piggfrie vinterdekk. Oslo-bilistene er igjen blitt landets flinkeste etter tre år med Bergen-dominans.


Vask dekkene riktig

– Flere av produktene som selges på bensinstasjoner og i bilrekvisitabutikker kan ødelegge dekkene, advarer dekkekspert.


Lovlig med mange pigger

Usikkerheten har herjet om piggdekkene med flere pigger enn norsk lovverk tilsier. Nå endres reglene, og dekk med mange pigger skal tillates.


Drøyt halvparten kjører piggfritt mens sju av ti skifter selv til vinterhjul

Mens 56 prosent kjører piggfritt og 43 prosent velger piggdekk kjører fortsatt én prosent på sommerdekk vinteren gjennom. Sju av ti gjør omleggingen selv, men med store geografiske forskjeller, viser en landsomfattende undersøkelse foretatt av forsikringsselskapet If.


Elbileiere slurver med dekkskift

En sjekk av 1200 biler viste i fjor sommer viste at elbileiere er mindre påpasselige med dekkskift enn andre.


Dekktips for julen

Har du tenkt deg til fjells i juleferien bør du sjekke vinterdekkene dine ekstra nøye. Her får du flere tips.


Nordiske likheter og ulikheter

Vi har mye til felles med våre nordiske naboer, men på ett felt skiller nordmenn seg ut fra svensker og finner.


Viktig for valg av vinterdekk

Spørsmålene er mange når det kommer til valg av riktige vinterdekk. Er du blant dem som er i tvil om du bør gå for piggdekk eller piggfrie dekk? Her er dekkekspertens beste tips til dekk tilpasset dine behov.


Sjekk slitasjen!

Feil hjulstilling fører til at mange kjører rundt med trafikkfarlige vinterdekk. Bildekk som har god mønsterdybde på den ene siden, kan være tynnslitt på den andre.


Farlige vinterdekk

En stikkprøve gjennomført i Oslo og Trondheim viser at 28 prosent av bilene fremdeles kjører rundt på piggfrie vinterdekk. Én bil hadde piggdekk.


Høy score for Nokian

Nokian har klart det kunststykke å lage et vinterdekk som scorer høyt innen to forskjellige kategorier.


Spesialdekk for elbiler

Selv om det primært er i Norge elbilene har solid fotfeste, finner dekkprodusentene det interessant å ta frem egne elbildekk.


Dekk av løvetann

Etter flere år med forskning har Continental nå laget sine første dekk av løvetann. Dekkene testes i Sverige denne vinteren.


Tillater ekstra pigger

Neste høst kommer Continental med sitt nye piggdekk IceContact2. Dekket har så mange pigger at det ifølge det norske piggdekkreglementet er forbudt. Men regler er til for å brytes.


Skiller stål fra gummi

Continental har utviklet verdens første resirkuleringsmaskin for dekk som skiller stål og gummi. Dermed kan man bruke gummien til å reprodusere dekk, mens stålet blir solgt for resirkulering.


Pigg eller piggfritt?

Vinterdekksesongen er bare en uke unna og det evige spørsmålet blant norske bilister dukker opp: Hva er best av piggdekk og piggfrie vinterdekk? Svaret er ikke entydig.


Dekktrygghet

Dekk1 og Vardia forsikring lanserer en ny forsikring som skal gjøre det tryggere å handle dekk hos kjeden.


Få på vinterdekk i tide!

Norske bileiere har blitt tregere med å bytte til vinterhjul, ifølge dekkbransjen. Når snøen uteblir lar mange seg narre til å tro at det er sommerføre.


Gebyr styrer piggvalg

Oslo og Bergen har landets flinkeste bilister når det gjelder å kjøre piggfritt på vinteren. Det er ingen tilfeldighet at disse også er de eneste stedene i landet hvor man må betale gebyr for å kjøre med piggdekk.


Tid for sommerdekk!

Størstedelen av dekksalget i Norge foregår i april når vinterdekkene skal av. Nå er tiden inne for å sjekke om sommerdekkene holder en sesong til.


Merkevarer topper dekktester

Forbrukerrådet har analysert dekktester fra de siste 10 årene. Konklusjonen er klar – de kjente merkevarene topper statistikken.


Har du orden på boltene?

Manglende bolter skaper stadig oftere problemer ved bytte av hjul, ifølge fagfolk. Først når dekkene skal legges om, begynner bileierne å lete.


Dekk kan bli mye dyrere

Kjøper du ny bil etter 1. november i år kan det hende du må regne med 3000 kroner ekstra for hvert dekksett du kjøper til bilen. Å bytte hjul hjemme kan også bli vanskelig.


Pigg på kommando

Noen ganger skulle jeg ønske at det kom en bok om dekkenes skrekk-kabinett. Grusomme dekk-konstruksjoner er det mange av. Hører Nokians pigg-på-kommando med blant skrekkeksemplene?