BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Forbrukertips

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Norge på trafikksikkerhetstoppen

Hvert halve minutt er det en person som dør og rundt 20 som blir skadet i trafikken verden rundt. Norge er det land i verden med færrest alvorlige ulykker.


Lav kunnskap om egen valgfrihet

Mange bileiere mangler kunnskap om egne rettigheter ved kjøp av verkstedtjenester, viser ny undersøkelse. Og bare halvparten gjør en prissjekk.


Ny EU-etikett gir mer dekkinformasjon

I mai introduseres en ny EU-etikett for å tilby forbrukerne mer informasjon om dekkets egenskaper.


Trygg Trafikk: For lite refleksbruk

Trygg Trafikks årlige reflekstellinger viser at nordmenn er blitt flinkere til å bruke refleks, men forbedringspotensialet er fortsatt stort – spesielt i Oslo.


Autopilot en risikofaktor

Ulykker hvor sjåføren har brukt autopilot representerer en helt ny risiko i trafikken. – Teknologien som foreløpig kun er til hjelp kan gjøre oss sløve bak rattet, sier skadeforebygger.


En av fire trosser mobilforbud

Selv om de vet det er farlig, sier en av fire at de av og til bruker mobiltelefon bak rattet.


Ny tjeneste fra Statens vegvesen

Lurer du på hvem som har eid bilen din tidligere? Statens vegvesen kan hjelpe deg.


Michelin utstyrer alle personbildekk med RFID

Fra og med 2023 kommer Michelin til å utstyre alle sine personbildekk med en RFID-brikke. Bare i år har Michelin levert rundt 1,5 million RFID-tilkoblede dekk til bilindustrien.


Opptatt av dekksikkerhet ved kjøp, men ikke ved bruk

En fersk undersøkelse viser at nordmenn mener sikkerhet er det viktigste ved kjøp av dekk, men når dekkene er kjøpt glemmer mange sikkerheten og sjekker for eksempel lufttrykket altfor sjelden.


Åpner for flere varianter av personlige skilt

Personlige bilskilt har vært populært siden innføringen for tre år siden. Neste år kan skiltene komme i flere varianter og størrelser.


Her fikses trip’en oftest

CarVertical er navnet på et selskap som med en enorm database sjekker ut en bils historikk. De har sett litt på hvilke biler som oftest dukker opp med en ‘klokket’ kilometerteller. Et premiummerke er i toppen.


Ny runde med kollisjonstester

EuroNCAP har offentliggjort resultatene fra det som trolig blir årets siste runde med kollisjonstester. Resultatene spriker, men majoriteten av bilene får maks score.


Månedens tilbakekallinger

Det er heldigvis noen som teller tilbakekallingene også. Slik at når det er god tid bak skjermen, kan man hente opp en ganske komplett, og deprimerende historie, som denne. Tilbakekallinger i oktober.


ALARM: fri flyt av prikker.

Det er en ting EU ikke har fått til. Det er fri flyt av forseelser slik at den du har i Danmark kan legges på den du får i Frankrike. Til nå!


Bilen kan være en smittebombe

Norske biler vaskes sjelden innvendig, viser en ny undersøkelse. Vanene kunne med fordel vært bedre, mener bransjefolk.


BMW lanserer bonussystem for plug-in-modeller

Mange er av den oppfatning at de fleste plug-in hybrider får ufortjente fordeler og at de sjelden kjøres på strøm. Nå vil BMW belønne miljøbevisste sjåfører via et eget bonusprogram.


Overraskelser i statsbudsjettet

Regjeringen har i dag lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2021. Det legges opp til skjerpede avgifter for bensin- og dieselbiler, og ladbare hybrider får strengere krav til rekkevidde.


EuroNCAP og språklig mangfold

EuroNCAP har begynt å teste sjåførassistenter. Det som var mest interessant der er hva bilfabrikkene finner på å kalle systemene.


Her er noe mange trenger å lære seg

Hvor ofte har du ikke kommet overaskende på en bil med slukte baklykter i en tunnel eller i mørket! Dette er både ulovlig og direkte livsfarlig. Og svært enkelt å gjøre noe med.


Advarer om useriøse bilaktører

Brudd på arbeidsmiljøloven, dårlige arbeidsforhold og svart arbeid er noen av lovbruddene som beskrives i en fersk rapport om bilbransjen.


Ekspertutvalg vil avvikle elbilfordeler

Et ekspertutvalg foreslår å avvikle elbilfordelene i bomringer. I motsatt fall må bensin- og dieselbiler betale vesentlig mer enn i dag.


Ny tjeneste: Finn kjøretøyets eier

Statens vegvesen klar med nye selvbetjeningsløsninger. Nå kan du selv logge deg inn på Din side på vegvesen.no og finne opplysninger om kjøretøy og eiere, og det uten at det koster deg noe.


Fylletur i Tyskland

I år skulle Jon Winding-Sørensen som vanlig kjøre bil til Genève-utstillingen. Elbil, hadde han bestemt seg for denne gangen. Genève ble det ikke noe av, men tur ble det allikevel. En merkelig tur. Her er noen av høydepunktene.


Rulett med bensinmåleren

Hvor langt kan du kjøre med lyset som varsler lavt nivå i drivstofftanken? Engelske kolleger har sjekket.


Komplett serviceanlegg langs E18

Langs den nye strekningen på E18 i Bamble og Telemark har Circle K åpnet sin største stasjon med et rikholdig servicetilbud for alle.