BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Forbrukertips

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

ALARM: fri flyt av prikker.

Det er en ting EU ikke har fått til. Det er fri flyt av forseelser slik at den du har i Danmark kan legges på den du får i Frankrike. Til nå!


Bilen kan være en smittebombe

Norske biler vaskes sjelden innvendig, viser en ny undersøkelse. Vanene kunne med fordel vært bedre, mener bransjefolk.


BMW lanserer bonussystem for plug-in-modeller

Mange er av den oppfatning at de fleste plug-in hybrider får ufortjente fordeler og at de sjelden kjøres på strøm. Nå vil BMW belønne miljøbevisste sjåfører via et eget bonusprogram.


Overraskelser i statsbudsjettet

Regjeringen har i dag lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2021. Det legges opp til skjerpede avgifter for bensin- og dieselbiler, og ladbare hybrider får strengere krav til rekkevidde.


EuroNCAP og språklig mangfold

EuroNCAP har begynt å teste sjåførassistenter. Det som var mest interessant der er hva bilfabrikkene finner på å kalle systemene.


Her er noe mange trenger å lære seg

Hvor ofte har du ikke kommet overaskende på en bil med slukte baklykter i en tunnel eller i mørket! Dette er både ulovlig og direkte livsfarlig. Og svært enkelt å gjøre noe med.


Advarer om useriøse bilaktører

Brudd på arbeidsmiljøloven, dårlige arbeidsforhold og svart arbeid er noen av lovbruddene som beskrives i en fersk rapport om bilbransjen.


Ekspertutvalg vil avvikle elbilfordeler

Et ekspertutvalg foreslår å avvikle elbilfordelene i bomringer. I motsatt fall må bensin- og dieselbiler betale vesentlig mer enn i dag.


Ny tjeneste: Finn kjøretøyets eier

Statens vegvesen klar med nye selvbetjeningsløsninger. Nå kan du selv logge deg inn på Din side på vegvesen.no og finne opplysninger om kjøretøy og eiere, og det uten at det koster deg noe.


Fylletur i Tyskland

I år skulle Jon Winding-Sørensen som vanlig kjøre bil til Genève-utstillingen. Elbil, hadde han bestemt seg for denne gangen. Genève ble det ikke noe av, men tur ble det allikevel. En merkelig tur. Her er noen av høydepunktene.


Rulett med bensinmåleren

Hvor langt kan du kjøre med lyset som varsler lavt nivå i drivstofftanken? Engelske kolleger har sjekket.


Komplett serviceanlegg langs E18

Langs den nye strekningen på E18 i Bamble og Telemark har Circle K åpnet sin største stasjon med et rikholdig servicetilbud for alle.


Lykken er en omvei

De hyggeligste stedene å besøke i Norge har ingen turister, bare gjester.


Hyundai lanserer bruktbilprogram

Bruktbiler er i vinden som aldri før. Den anledningen benytter importøren ved å lansere sitt pan-europeiske bruktbilprogram, Hyundai Promise, i Norge.


Volvo tilbakekaller 84.000 biler i Norge

Volvo Cars gjennomfører sin største tilbakekalling noensinne. Nærmere 2,2 millioner biler tilbakekalles på grunn av et problem knyttet til festet av sikkerhetsbeltet. Over 84.000 norske biler er berørt.


Viking finner deg om uhellet er ute

Mange nordmenn skal på bilferie i sommer og Viking Redning forventer en betydelig økning i antall redningsoppdrag. En ny løsning fra selskapet gjør det enklere å få veihjelp raskt.


Nærmere bunnen kommer du ikke

Tesla plasserer seg helt i bunnen av J.D Powers kvalitets-statistikk. Men resultatet er «uoffisielt»


KNA: Slik får du en bedre bilferie

I en ny undersøkelse utført for Kongelig Norsk Automobilklub av analyseinstituttet YouGov sier 33 prosent at de skal på bilferie. Samtidig avslører en tilsvarende undersøkelse gjennomført av Statens vegvesen at tre av fire nordmenn skal bruke bil eller motorsykkel i ferien.


Nå begrenser Volvo toppfarten

Volvo Cars lanserer nå sine nye 2021-modeller på det norske markedet. En av årets største nyheter er at Volvo, som standard, har redusert toppfarten på alle sine nye biler til 180 km/t. Det er ikke populært i alle leire.


Hyundai tilbyr utvidet garanti

Hyundai følger søsterfirma Kia ved å tilby utvidet garantitid for å bidra til dugnaden i en tid som er utfordrende for mange.


Folk dropper EU-kontroll

Etter at fristen for EU-kontroll ble utvidet viser nye tall at tusenvis har utsatt å ta EU-kontroll: - Verkstedene har ikke kapasitet til å ta titusenvis av ekstra kontroller om en måned, melder NBF.


Viktig korona-tiltak: Del veien

Korona endrer mye, også hvordan vi omgås utendørs. Vi skal holde avstand til hverandre, men hvordan gjør vi det på veier, gang- og sykkelveier og i naturen? Hvilke regler gjelder i Norge?


Kia lanserer korona-garanti

Kia Motors Corporation lanserer "Kia Promise", et program som forlenger garantien på biler med utløpsdato på garanti fra februar til april.


Utsetter piggdekk-fristen

Koronatider gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet.


Ford tilbyr hjelp i vanskelig tid

I en tid da mange holder seg hjemme for å unngå smittefare trør Ford til med tiltak som kan gjøre hverdagen lettere.