Fornuftige familiefraktere - del 2 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Fornuftige familiefraktere - del 2
BILTEST: Begge er nye varianter av modeller vi kjenner godt fra før, og lover fornuft og praktiske egenskaper, kombinert med lavt forbruk og lav pris.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

- Del 1

Det skal utrolig mye til før Toyotaen føler seg usikker. Samtidig krenger den lite i svinger, og vi lar oss imponere over kjørekomforten til Auris – bare med unntak av den masete CVT-girkassa, som jager turtall mer enn vi kunne ønske oss.

Octavia er heller ingen dårlig bil i så måte, men må se seg slått av Toyotaen. Den kjører trygt og stabilt, men det slår litt i understellet ved ujevne overflater. Men det skal sies at Octavia med større motorer har annet bakhjulsoppheng. Dette vil nok hjelpe merkbart på dette feltet.


Plenty plass

På det praktiske feltet er Skodaen tilbake på vinnersporet igjen. Den er rett og slett en stor bil! Plassen i baksetet er fantastisk, og bagasjerommet svelger 610 liter. Aurisen er ikke trang den heller, med godkjent bakseteplass og 430 liters bagasjerom, men snau takhøyde bak og smalere kupé gjør at Skoda er en klar vinner på størrelse.

Men Toyotaen har en fordel Skodaen ikke har; bagasjeromsgulvet. I Toyotaen har det to nivåer, og i øverste posisjon er gulvet jevnt flatt med lasteterskelen. I Octavia er det en markant kant ned, og med nedfelte bakseter blir ikke Skodaens lasterom flatt. Det blir det i Toyotaen. Vil du ha litt mer plass i bagasjerommet, kan gulvet senkes et hakk.

Begge bilene er utstyrt med setefellingshåndtak. Et napp på hver side, så ligger bakseteryggene nede.

Det området hvor disse bilene skal imponere, er på forbruket. Toyota har valgt å gå for sin velkjente hybridløsning. To motorer med en samlet toppeffekt på 136 hestekrefter skal kunne klare seg med 0,40 liter på mila. Mellom motor og drivhjul sitter den allerede nevnte CVT-girkassa. Som vi har sagt så alt for mange ganger før: Vi liker den ikke. Den er veldig glad i turtall, og ødelegger en ellers meget akseptabel lydkomfort.

Skodaen på sin side har en mer tradisjonell drivlinje. En 1,6-liters dieselmotor og en DSG-girkasse som er en drøm å bruke etter å ha kjørt en stund med CVT-varianten til Toyota. Men den er heller ikke perfekt. Fra stillestående bruker den lang tid før det virkelig skjer noe – opp mot ett og et halvt sekund, faktisk. Men i fart girer den raskt og behagelig, og dieselmotoren er stillegående og kultivert i gangen.


Hengerhybrid

Blant standardutstyret til basis-Auris Hybrid finner vi cruisecontrol, ryggekamera, nøkkelløst system, automatisk klimaanlegg og DAB-radio. På vår testbil var det krysset av for utstyrsnivå Executive. Da inkluderes også navigasjon, 17 tommers alu-felger, xenonlys og regnsensor. En solid utstyrspakke, med andre ord. Vår Toyota hadde dessuten fått to ekstra punkter på lista; perlemorlakk og glasstak. Totalpris blir da 307.100.

Octaviaen kan skilte med dekktrykkvarsler, klimaanlegg og tretthetsvarsler. Vår bil var utgave Elegance, med blant annet xenon, Bluetooth, 17-tommere, regnsensor og cruise control – i tillegg til at bilen var utstyrt med delskinnseter, navigasjon, trafikkskiltregistrering og metalliclakk. Elegance-utgaven har grunnpris på 294.000 kroner, men med ekstrautstyret utover det havnet totalprisen på 344.050 kroner for vår bil.

Skodaen er da både litt dyrere og noe bedre utstyrt, men setter man utstyrsnivåene Executive mot Elegance blir både pris og utstyrsnivå veldig sammenlignbart.

Som en liten kuriositet kan vi nevne at begge bilene kan leveres med hengerfeste. Dette er den første Toyota-hybriden hvor dette er tilgjengelig. Men ikke velg Auris Hybrid for å trekke campingvogn – maks hengervekt er 350 kilo…


LES VIDERE:
- Del 1
- Del 2
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Skoda Octavia
- Testvurdering og poeng Toyota Auris

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: