Ariya Nismo

Ariya Nismo:

Ny tøffing på gang fra Nissan

Nissan feirer verdens EV-dag ved å introdusere Ariya Nismo, en unik versjon av Ariya med firehjulsdrift og 435 hestekrefter.

Publisert Sist oppdatert

Nissan tilbyr nå en raskere, mer spennende og sikker kjøreopplevelse med Ariya Nismo.

Bilen bygger på Nismo-arven samtidig som den beholder sitt japanske design og løfter ytelsene og kjøreegenskapene.

Konstruert for kjøreglede

Ariya Nismo har fått et diskré løft når det kommer til støtfangere og spoilere som styrer vindstrømmen på en imponerende måte. Inspirert av Formel E-bilene har Nismo-teamet klart å forbedre marktrykket med 40 % sammenlignet med en standard Ariya.

Bilen leveres med Michelin Pilot Sport EV-dekk som er designet for økt stabilitet sammen med 20-tommers hjul med tynne eiker som reduserer luftmotstand og vekt.

Nye Ariya Nismo yter 320 kW/435 hk med maks dreiemoment på 600 Nm. 0-100 km/t gjøres unna på 5 sekunder.

Ariya Nismo kan også by på økt sving- og sidekraft som er kraftigere enn GT-R NISMO. Modifiserte fjærer, stabilisatorer og støtdempere jobber sammen med et balansert chassis for en bedre kjøreopplevelse.

Servostyringen er også forbedret. Det innebærer at styrekraften reduseres ved lave hastigheter og øker på motorvei i høye hastigheter.

e-4orce er standard

Nissans 4x4 system, e-4orce bidrar godt til sportsbilfølelsen du vil oppleve i den nye modellen. Nismo-versjonen leverer 12 % bedre stabilitet enn den grunnleggende e-4orce teknologien.

22 kW ombordlader er standard i nye Ariya Nismo. Videre kan vi fortelle at bilen kan leveres i grått, sort, hvitt og Nismo Stealth Gray. Man kan også velge sort tak. Alle modeller har en rød kant nederst som gir et mer sportslig utseende på bilen.

Oppgradert interiør

Interiør og stoler er oppgradert og tilpasset en sportslig kjørestil. Røde sømmer på rattet og gjennomgående Nismo-elementer flere steder, blant annet i stolryggene, gir en sportslig følelse også inne i bilen.

– Vi planlegger å starte forhåndssalget før jul, og håper å kunne levere biler til kunder på nyåret i 2025, sier Stian Thrane, kommunikasjonssjef hos den norske importøren.

Ariya Nismo
Ariya Nismo
Ariya Nismo med Formel E-fører Rowland Oliver
Ariya Nismo med Formel E-fører Rowland Oliver
Powered by Labrador CMS