HENGER MED: Det skiller kun 9.5 poeng mellom teamkollegaene i Fragus Motorsport, Isabell Rustad og Wilmer Wallenstam. Det er kun fire runde igjen i årets mesterskap, så det tetner seg til.

Isabelle Rustad:

– Ja takk. Gjerne flere løp her!

Det var deilig å være norsk på Gelleråsen Arena for Isabell Rustad som tok sesongens andre seier i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i helgen.

Årets sjuende og åttende mesterskapsrunde i Porsche Sprint Challenge Scandinavia ble i helgen kjørt på Gelleråsen Arena på Karlskoga, og det var nettopp på denne banen Isabell Rustad tok sin aller første internasjonale seier med Porsche i våres. Under helgens Race 2 kjørte Rustad inn til en ny førsteplass.

– Det smakte utrolig godt, og gjerne flere løp her på Karlskoga, smilte hun med det norske flagget inn på seierspallen.

Isabell Rustad som representerer HTB Racing og kjører for NMK Hadeland kvalet inn som P2 til begge finalene. I andre finale så det lenge ut til at Rustads lagkamerat i Fragus Motorsport, Wilmer Wallenstam, skulle vinne racet.

Overtok ledelsen

Wallenstam startet fra pole position og tok ledelsen. Men utover i løpet hadde han vært for hard med dekkene, så Rustad begynte å ta innpå. Med tre runder igjen låste han opp hjulene under innbremsingen til en sving, og Rustad kunne overta ledelsen og kjøre inn til seier. Ludwig Ellhage fra Stenhaga Motorsport ble nummer tre.

I første finalen var det Wilmer Wallenstam som umiddelbart tok kommandoen med Isabell Rustad og Fredric Blank jagende bak. Det var Rustad som holdt sølvplassen lenge, men Blank var på et tidspunkt forbi Isabell Rustad.

FEIRET: Det var deilig å være norsk for Isabell Rustad da hun i helgen kjørte inn til en ny seier på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Isabell tok en første- og en andreplass under helgens to finaler i Porsche Sprint Challenge Skandinavia.

Men kun to runder senere knivet hun tilbake plassen via en blåflagg situasjon og kunne kjøre inn til en ny andreplass, mens Blanc ble nummer tre. Det gjør at hun med en seier og en andreplass fra runden på Gelleråsen ligger på andreplass i GT3-klassen i Porsche-mesterskapet med kun 9,5 poeng opp til teamkompis Wallenstam.

– I det første løpet fikk Wilmer en luke litt tidlig og jeg ble presset hardt bakfra av Fredric Blank. Dermed ble det litt taktisk kjøring, og Wilmer kunne kjøre for seg selv og dermed mer effektivt. Mot slutten av løpet gjorde jeg en litt dårlig utgang av en sving og dermed klarte Fredric å bremse seg forbi meg i neste sving. Jeg var litt heldig med at når vi tok igjen en konkurrent med en runde, ble Fredric litt hindret og jeg klarte å smette forbi igjen, forteller hun og legger til.

– I det andre løpet kom jeg ut som nr. 2 bak Wilmer, og vi fikk en luke bakover som gjorde at jeg kunne jage ham utover i løpet. Mot slutten gjorde han en liten feil i innbremsingen og mistet sporet litt i en sving så jeg kunne smette forbi på innersiden. Derfra ledet jeg til mål, sier en veldig fornøyd Isabell.

Hjemmebane venter

HJEMMEBANE: Isabell Rustad har virkelig funnet seg til rette på banen i Karlskoga, men neste runde går på hjemmebane på Rudskogen som er banen hun liker aller best.

Isabell Rustad er vant til å være eneste jente i GT3-mesterskapet og eneste fra Norge i klassen. Dermed er hun også bortefører på de fleste banene denne sesongen, men neste mesterskapsrunde skal gå på Rudskogen Motorsenter under Porsche-Festivalen 7. september. Da får endelig Isabell kjøre foran eget publikum på banen som hun kjenner svært godt gjennom Racing NM der hun kjører i klassen GT5.

– Høydepunktet i år blir selvfølgelig å kjøre på Rudskogen under Porsche Festivalen. I fjor var det ca. 10 000 besøkende og i år har Fragus Motorsport en stor VIP Lounge med ca. 500 inviterte gjester. Så dette gleder jeg meg til. Både i fjor, og året før da jeg debuterte med Porsche, kjørte jeg inn til 2. plasser, så i år håper jeg å kunne stå øverst på pallen. Nå er jeg på hjemmebane og har kjørt her en del mer enn mine konkurrenter, men det er mye som skal klaffe for å kunne vinne løp og jeg skal gjøre mitt beste.

Etter Porsche-festivalen på Rudskogen venter finalehelgen med årets to siste finaler på Mantorp Park 20. og 21. september. Da skal årets Porsche Sprint Challenge Scandinavia avgjøres, og i GT3-klassen er det Wallenstam og Rustad i Fragus Motorsport som det ser ut skal gjøre opp om de edle metallene.

Powered by Labrador CMS