Uavgjort - del 2 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Uavgjort - del 2
BILTEST: Audi A6 og BMWs 5-serie har så mange fellestrekk at merketilhørighet sannsynligvis teller mer enn selve bilen i valget mellom de to.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

- Innledning

Vingler i vei
Etter den siste selvkjøringsulykken i USA, våger knapt noen bilprodusent å si at selvkjør er nær forstående. Audi og BMW fokuserer i hvert fall ikke på det i disse bilene, selv om begge beveger seg mot nivå to av de fem definerte nivåene fra ingen førerstøtte til selvkjør.

Begge passer fint på avstanden til forankjørende når funksjonen aktiveres, men ingen av dem er særlig gode til å passe på plasseringen i kjørefeltet og begge krever vesentlig bedre veimerking enn eksempelvis Mercedes E-klasse og Tesla for å fungere optimalt. 

Både Audi og BMW leser fartsskilt, men ingen av dem tvinger deg til å følge dem om du ikke vil. På BMW varsles fartsoverskridelsen ved at fargen på tallet i headupdisplayet skifter fra hvit til rød.

Store hjul gjør bilene tøffere på bilder, og BMW har med de nevnte 20-tommerne tatt det helt ut – og selv om komforten ikke lider på god og middels god vei, dreper 30/35 profil alt velvære når trikkeskinner, brolegging og hull i veien dukker opp. Seier til Audi her.

Rakler
Komfort består også av lyd både inni bilen og utenfor. Akkurat lydløse er ikke disse to dieselmotorene, så Audi har for sikkerhets skyld laminert glass i sidevinduene uten at det hørbare lydbildet inne i de to bilene avviker veldig fra hverandre.

Men må varme dieselmotorer rakle så mye når de går på tomgang? Å stå utenfor de to, og særlig BMW-en, etterlater ikke akkurat et inntrykk av at dette er premiumbiler i millionklassen.

For hold deg fast: 881.950 kroner for BMW 520d xDrive og 1.021.620 kroner for A6 Avant Sport 45. Og tro ikke at prisene blir lavere når den nye WLTP-kjøresyklusen en gang i fremtiden skal implementeres i det norske engangsavgiftsregnskapet. Audis WLTP-utslipp på hele 191 gram CO2/km er faktisk akkurat det dobbelte av gjennomsnittet i EUs 2021-krav til CO2-utslipp.

Konklusjon
Audi med sitt moderne interiør tar første stikk mot BMW, og vinner dessuten på bedre komfort med softclose dører og generelt mer avansert teknologi, men taper på høyere forbruk og utslipp, og straffes ettertrykkelig med 100.000 kroner høyere engangsavgift som vipper akkurat denne bilen over millionen.

BMW scorer jevnt på den i denne klassen klassisk konservative stilen, kjører i sum minst like bra som Audi og scorer ekstrapoeng på miljø og pris.

Så denne gang endte testen i dødt løp.

OBS! Vi beklager at garantien er ombyttet for de to modellene i våre testdata. BMW har 5 år / 200.000 km mens Audi har 5 år / 100.000 km.

LES VIDERE:

Innledning

Del 1

Del 2

Testdata og poeng

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: