Forskjellige – men det er utenpå - del 2 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Forskjellige – men det er utenpå - del 2
BILTEST: Du kan ikke uten videre se at Seat Arona i basis er samme bilen som VW T-Cross. Men det er den. Så hva har T-Cross som Arona mangler, siden Volkswagen forlanger 63.700 kroner høyere pris?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Ett motorvalg
1,0 liter, tre sylindre og «bare» 115 hk høres i utgangspunktet puslete ut, og det ER forskjell på å kjøre alene og å være tre voksne i bilen. Ingen tvil om det.

Men jeg er samtidig ganske sikker på at de fleste som kjøper disse bilene vil oppleve dem motorsterke nok fordi fokuset vil være på de funksjonelle løsningene mer enn på ytelsene. Samtidig ble jeg overrasket over hvor kjøreglade de to er når chassiset først utfordres.

Selv om Arona og T-Cross har så godt som alt felles under skallet, ser de to bilene helt forskjellige ut. VW har det noe butte VW-preget mens Seaten ser nettere og mer elegant ut.

For å gjøre en forskjell, tok VW-konsernet seg bryet med å lage bilene med helt ulikt karosseri. Ingen av karosseriplatene passer på begge bilene og interiøret er også ulikt. På Arona vinkles audioskjermen mot føreren for å gjøre den mer lettlest, mens T-Cross-skjermes leses like godt av passasjeren som av føreren.

Infotainmentoppsettet er noe ulikt på de to og mest omfattende på T-Cross, men likevel med avgjort nok informasjon i Seat.

Begge har overraskende nok CD-spiller, skjult i hanskerommet.

Noen av dere kjenner Seat Ibiza, gjerne ved å ha leid den på ferie i Spania. Interiøret i Ibiza og Arona er så godt som identisk.

Litt finere
VW har alltid gjort et nummer av å være litt finere - oppklasset om du vil – enn Seat og Skoda. Litt nærmere premium og Audi. I T-cross er det ikke spor av premium. Dashbordplasten er like hard og simpel som i billigbiler for 10 år siden.

Jeg sukket innledningsvis over prisen på T-Cross, og jeg synes – ærlig talt – at VW tar seg godt betalt for å løfte taket på en Polo-stor bil.

Det er lett å la seg lure av alt utstyret som er pakket inn i introduksjonsmodellen av T-Cross. Når mye av dette skrelles av, står vi igjen med utstyrspakken Style, som er relevant til Arona FR.

Fortsatt er det forskjeller i førerstøtteteknologien. Prisforskjellen er nå 10.000 kroner, men husk at hos Seat er vinterhjul, frakt og levering inkludert i prisen. Alt dette kommer i tillegg hos VW.

LES VIDERE:

Innledning

Del 1

Del 2

Poeng og konklusjon

Testdata

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: