Porsche : Fet Porschefest - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
57 bilder i galleri
Fet Porschefest
En kompott av spennende elementer med baneracing i Porsche Carrera Cup Scandinavia og GT-klasser, Porsche klassikertreff og visning av ny Taycan skapte festdag på Rudskogen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Depoet var lørdag morgen fullt av teamtelt og bobiler der førere og mekanikere hadde overnattet fra fredag etter å ha gjennomført kvalifiseringsrunder på banen. Dagen startet tidlig med kjøring på banen for flere GT-klasser etterfulgt av Carrera Cups første løp.

Mens racingførerne kjempet på banen kom det en strøm av flotte eldre og nyere Porscher med medlemmer i Porsche Club Norway til den store parkeringsplassen som var avsatt til dem.

Så mange Porscher har vi aldri sett samlet på en gang, stilig linet opp på rekke og rad sortert etter modell.

Foran pitgarasjene var det laget «handlegate» med firmastands med nye Porscher, forsikring og finansprodukter, dekkfirmaer, vår egen stand for Bil og Bilnorge.no, discjockey og telt for de klassiske Porschene som kjørte Vintage Race på banen.

Køen bygget seg tidlig opp der man kunne melde seg på øvelseskjøring med Porsche. Enda lenger ble køen for å se den nye og godt bevoktede elektriske Porsche Taycan.

Noen stod en time i kø. Når man først kom seg gjennom første dør, var det venting i en sluse før skuelystne gruppevis ble vist inn til det dunkle og røyklagte rommet der Taycanen stod. Vel inne i det aller helligste kunne man få sitte i bilen og studere detaljene på nært hold.

Ute på banen ble det kjørt kjendisløp og senere skikkelig racing med dagens andre runde for Porsche Carrera Cup Scandinavia som høydepunktet for mange.

Roar Lindland som hadde kjørt av banen uten bremser i over 200 km/t på fredag kom inn på en fin 2. plass i dagens 2. løp. Emil Heyerdahl, fjorårets vinner av Bilsporttalentet imponerte stort og vant to løp, mens gjestefører og rallykjører Mads Østberg kjørte bedre og bedre utover dagen.

Roar Lindland ligger på 4. plass i Carrera cupen, mens Emil Heyerdahl ligger på en 3. plass i Porsche Approved Cup.

De neste og avsluttende rundene blir på Mantorp 4. og 5. oktober.

Anslagsvis 8.000 besøkte Porsche Festivalen. Av de ca 3.000 som har satt seg på liste for å kjøpe Taycan, tok rundt 1.000 bilen i nærmere øyesyn på Rudskogen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: