Toyota Yaris: Ny Yaris er priset og klar - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Ny Yaris er priset og klar
Norges mest populære småbil kommer i ny innpakning. Nå er nye Yaris bestillingsklar, og de første bilene kommer til landet i september.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Nye Yaris er bygget på den moderne GA-B-plattformen og utstyrt med fjerde generasjons hybridsystem inkludert 3-sylindret motor.

Plattformen tillater at sjåføren sitter lavere og 60 mm lengre bak enn i forgjengeren – noe som bidrar til å senke tyngdepunktet med 15 mm sammenlignet med dagens modell.

Det gir ifølge Toyota en mer engasjerende sittestilling, med bedre ergonomi og flere justeringsmuligheter. Rattet er tettere på sjåføren og kan justeres med seks grader mer i høyderetningen sammenlignet med dagens modell.

Toyota lover videre at chassiset har bedre vektbalanse, både på langs og på tvers – noe som betyr mindre krengning og bedre stabiliteten under bremsing. Et mer rigid karosseri bidrar også til stabilitet og smidige kjøreegenskaper.

Forbedret hybridsystem
Hybridsystemet har en 1,5-liters tresylindret bensinmotoren med variable ventiler med lav grad av innvendig friksjon og mekaniske tap – elementer som optimaliserer forbrenningen. Den er også utstyrt med en balansemodul som bidrar til å redusere motorstøy og vibrasjoner.

Som resultat har den ifølge Toyota en termisk effektivitet på 40 prosent, høyere enn typiske dieselmotorer, som bidrar til å sikre mer enn 19 prosent forbedring av Yaris’ drivstofføkonomi og CO2-utslipp.

Samtidig er systemeffekten økt med 16 prosent og kraftleveransen fintunet for et overbevisende og naturlig preg.

Høy grad av sikkerhet
Nye Yaris utstyres med det siste innen aktive og passive sikkerhetssystemer for å skape det Toyota definerer som verdens sikreste kompaktbil.

Avanserte førerassistansesystemer inkluderer intelligent, adaptiv cruisekontroll, som fungerer helt opp til topphastigheten, og kjørefeltassistenten man kjenner fra nylig lanserte Toyota-modeller som Corolla. Alle disse funksjonene er standard i nye Yaris.

I tillegg til førerassistansesystemene, er nye Yaris utviklet for beskyttelse av passasjerer i henhold til de strengere kollisjonstest-standardene som introduseres i 2020.

Mye utstyr
Nye Yaris har ifølge importøren et høyt utstyrsnivå på alle varianter. Eksempelvis er Toyota Safety Sense 2.5, kollisjonspute mellom setene, ryggekamera og ny multimedialøsning med Apple CarPlay og Android Auto standardutstyr for modellen.

Fra Active grad er LED lys standardisert for det norske markedet. Dette innebærer LED-teknologi for alle lys både foran og bak.

Avhengig av utstyrsgrad tilbys utstyr som Qi trådløs lader, panorama glasstak, JBL Premium Sound, og digitale instrumenter

– Nye Yaris får en konkurransedyktig pris i Norge takket være lave avgifter grunnet lave utslipp av CO2 og NOx. Den nye modellen får i praksis ingen prisøkning fra utgående modell utover prising av sikkerhetsutstyr og annet nytt utstyr, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Han forventer at Active Tech og Style blir bestselgere. Forhåndssalget av Yaris er i gang, og de første bilene kommer til Norge i september.

Toyota Yaris 2021

Modell

CO2*

Effekt

Veil. pris

Yaris 1.5 Hybrid Life

87

116

234 600

Yaris 1.5 Hybrid Active

87

116

251 900

Yaris 1.5 Hybrid Active Tech

92

116

263 800

Yaris 1.5 Hybrid Active Tech Bi-Tone

92

116

269 700

Yaris 1.5 Hybrid Style

98

116

278 400

Yaris 1.5 Hybrid Executive Grey

98

116

291 900

Yaris 1.5 Hybrid Style Tech Bi-Tone

98

116

294 300

Yaris 1.5 Hybrid Premier Edition

98

116

295 700

* g/km WLTP

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: