BMW 1-serie: BMW viser GTI-utfordrer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
45 bilder i galleri
BMW viser GTI-utfordrer
BMW blåser liv i en klassisk betegnelse når de lanserer sin nye 128ti.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Siden 60-tallet har BMW brukt TI-betegnelsen (senere skrevet med små bokstaver) på sportslige modeller som en forkortelse for Turismo Internazionale.

Blant klassikerne er BMW 1800 TI og 2002 TI, og sist betegnelsen var i bruk var vel på 316ti, 318ti og 325ti Compact rundt årtusenskiftet

Men nå gjør bokstavkombinasjonen comeback i nye BMW 128ti som etableres som en brobygger mellom 120i og toppmodellen M135i xDrive

Bilen får en firesylindret toliters turbomotor med 265 hestekrefter og maks dreiemoment på 400 Newtonmeter i området 1750-4500 omdreininger. Standard og eneste girkasse er 8-trinns Steptronic Sport.

Null til hundre på 6,1 er tidelet raskere enn nye Golf GTI, og toppfarten er de samme 250 km/t.

BMW M har spesialbygget chassiset som er senket med 10 mm, utstyrt med Torsen diff. En mer direkte styring skal sørge for lekne kjøreegenskaper i den forhjulsdrevne modellen.

Stabiliseringsstag, stivere fjærer og dempere er hentet fra M135i xDrive. Den forhjulsdrevne modellen har en vektfordel på 90 kg sammenlignet med toppmodellen.

Også bremseavdelingen kommer fra M Sport, med røde calipere. Hjulutrustningen er 18-tommere i Y-design med 225/40 R18 dekk rund baut. Om ønskelig får du Michelin Pilot Sport 4 uten pristillegg.

128ti har en rekke eksklusive detaljer, blant annet styling-elementer som kan lakkeres i rødt eller blått samt stategisk plasserte ti-dekaler.

I Tyskland er Shadowline standard, med sort grill, sorte speilhus og lister. Interiøret har røde detaljer som kontrast til de mørke materialene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: