Volvo XC90: Prøvekjørt: Volvo XC90 B5 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
34 bilder i galleri
Prøvekjørt: Volvo XC90 B5
PRØVEKJØRT: 9 av 10 nordmenn som kjøper Volvo XC90 går for den ladbare varianten T8. Det er ikke så rart, da denne er både rimeligst og kraftigst. Men kjører du mye langt finnes det et utmerket alternativ.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bladet BIL nummer 11/2020.

Volvo XC90 fikk en facelift i fjor, en svært moderat en, hvor ny grill og nye farger var høydepunktene. Modellen holder seg rimelig bra, til tross for at den første gang ble lansert i 2014.

På motorfronten er nyhetene større.

Volvo har nylig lansert B5, en mildhybrid-variant med diesel på tanken. Samme motor finnes også i øvrige Volvo-modeller, og erstatter D5. Fordelen er et lavere forbruk og dermed lavere avgifter.

KERBS
De milde hybridene fra Volvo kommer for første gang med produsentens avanserte regenerative bremsesystem (Kinetic Energy Recovery Braking System). Systemet er koblet sammen med bilens eksisterende forbrenningsmotor, og lager med det en ny, integrert og elektrifisert drivlinje, under Volvos nye «B»-emblem.

Volvo hevder at den nye elektrifiserte drivlinjen gir opp til 15 prosent drivstoffbesparelse og utslippsreduksjon i reelle kjøresituasjoner. 

Jeg kjørte testbilen strekningen Oslo-Geilo-Oslo på sommerføre, og oppnådde et snittforbruk på 0,68 liter på mila, noe som absolutt må kunne karakteriseres som tilfredsstillende for en stor og tung SUV.  En T8 med tomt batteri ville brukt betydelig mer drivstoff.

Det nye bremsesystemet samarbeider med regenereringssystemet, og reduserer drivstoff og utslipp ved å gjenopprette kinetisk energi når føreren bremser.

IKKE AUTOBAHN-JAGER
B5 har en effekt på 235 hk, som nok er tilstrekkelig for de fleste, men det er klart at T8 med 390 hk føles betydelig hvassere. 0-100 km/t-tidene er på henholdsvis 7,6 og 5,8 sekunder.

Volvo er ikke bilen for dem som foretrekker venstrefila på Autobahn. Volvo har som kjent begrenset toppfarten til 180 km/t i alle sine modeller, med sikkerhetsbegrunnelse. Ferdes du mest hjemme, blir det av akademisk interesse.

FORDELENE
Forbruk på langtur er en av fordelene med B5 vs T8, som du spesielt vil merke på vinterføre, at firehjulstrekk-systemet er bedre på førstnevnte. Volvos ladbare hybrider nøler litt når begge motorene skal snakke sammen, noe som kan gi hjulspinn før bilen har fått tenkt seg om.

Den andre fordelen er at lastekapasiteten er større i B5 enn i T8, spesielt med alle syv seter i bruk. Da skiller det over 100 liter i førstnevntes favør (368 liter).  Samtidig er tillatt hengervekt 300 kg høyere (2.700 kg).

"STOFFSETER"
Det som var litt uvant, var å sette seg inn i en millionbil med det som ser ut som tekstilseter. Stoffet bedrar, da «Tailored Wool Blend» i realiteten består av ull (30 %) og resirkulert polyester (70 %).  Sittekomforten er det ingenting å si på, men det er grunn til å frykte at det lyse interiøret vil bli beheftet med flekker etter en tids bruk. Nulltoleranse for spising og drikking i bilen blir nærmest en selvfølgelighet i et slikt interiør.

Vi mener
B5 bør vurderes for de som ofte kjører lengre strekninger. Da slipper du også «styret» med ledninger.

OBS! 
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: