Pallplass for Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Pallplass for Påverud
Marcus Påverud tok sin første pallplassering i International GT Open da han og den danske makkeren Jens Reno Møller sikret tredjeplassen i ProAm-klassen og kom inn som nummer seks totalt i det andre av helgens to løp på Spa Francorchamps i Belgia.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

I lørdagens løp kjørte duoen inn til fjerdeplass i klassen med sin Honda NSX GT3 i et løp som ble preget av uhell og mange runder bak sikkerhetsbil.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatene og egen kjøring, men det kunne faktisk blitt en andreplass. Jeg tok kraftig innpå bilen som endte som nr. 2 på de siste rundene, men jeg manglet et halvsekund på å kunne sette inn et angrep på den siste runden, sier Marcus Påverud.

Lier-gutten, som fylte 21 år like før avreise til Belgia og som med det er GT Open-mesterskapets yngste fører, opplevde en helg med frustrasjon i lørdagens løp og et skremmende «tilbud» på søndag.

– Lørdag fikk vi to store kollisjoner i begynnelsen av løpet, og på de førti minuttene jeg satt i bilen fikk jeg bare tre runder i regulært race-tempo. Søndag kom jeg ut fra depotstoppet og ble hindret av en langsom bil, sier Marcus.

– Dette gjorde at den tidligere Formel 1-føreren Christian Klien kunne sette inn et angrep, og det ble faktisk kontakt mellom oss i Eau Rouge-svingen som gjorde at jeg nesten mistet kontrollen i 250 km/t. Det var i overkant spennende og jeg måtte roe meg ned etter den hendelsen, sier han.

JAS-teamet, som er Hondas offsielle fabrikkteam i GT-racing, er veldig fornøyd med innsatsen til Marcus Påverud etter løpene på Paul Ricard i Franrike og Spa Francorchamps i Belgia.

Mellom de kommende løpene på Hungaroring i Budapest og Imola i Italia skal Marcus bli hos teamet i Italia og kjøre simulator og jobbe med teamets ingeniører. Det er også planlagt en test på Imola før løpet på samme bane.

– Jeg trenger rett og slett mer tid i bilen. Vi har ikke kjørt en meter mellom Paul Ricard og Spa, og både Jens og jeg trenger mer kjøretrening. Vi klarte å øke tempoet på Spa, og det viser at vi kan henge med om vi lærer bilen bedre å kjenne og kan bidra til å få et enda bedre oppsett. Pallplassen på Spa er en veldig bra motivasjonsfaktor videre framover, sier Marcus Påverud.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: