Ford : Ford Bronco i ørkendrakt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
30 bilder i galleri
Ford Bronco i ørkendrakt
Amerikanere som venter på en vill Bronco for ødemarken kan få drømmen sin oppfylt neste år, men den første spesialutgaven er forbeholdt dem med en solid bankkonto.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Finnes det noe mer amerikansk enn en stor SUV med V8? Det syns ikke Ford heller, så nå har de fått bygget en spesialutgave av nye Bronco i en vill utførelse klar for ørkenrace.

Konseptet heter Bronco DR (for Desert Racer) og er utviklet for deltagelse i Baja 1000 – ørkenløpet som hvert år kjøres i USA.

De første Bronco DR blir tilgjengelige for salg sent 2022. Ford legger til at «de første 50» blir tilgjengelige på det tidspunktet, så vi kan nok regne med at det kan komme fler på et senere tidspunkt.

Men noe stort marked blir det neppe – bilen har en prisantydningen på rundt midten av 200.000-tallet – vi snakker selvsagt dollar. Og den blir ikke tillatt til gatebruk.

Ifølge Mark Rushbrook, sjef for Ford Performance Motorsports, er det første gang Ford tilbyr en ferdig rigget ørkenracer direkte fra fabrikk.

(saken fortsetter)

Ford spiller på nostalgi ved lanseringen av sin nye Bronco, og denne spesialutgaven skal sende tankene til Broncoene som vant Baja 1000 på 1960- og 70-tallet.

Den er basert på firedørsutgaven, men har en rekke oppgraderinger som gjør den racing-klar – inkludert en 5,0-liters V8 med rundt 400 hestekrefter.

Kreftene fordeles gjennom en titrinns automatkasse og videre til alle fire hjørner gjennom en elektronisk styrt differensial.

Bronco DR har fått utvidet sporvidde (187,2 cm foran og 186,2 bak) for deltagelse i Baja. Ifølge produsenten har demperne 55,1 prosent mer bevegelsesfrihet foran (40 cm) og 58,6 prosent mer bak (44 cm).

Ford har offisielt ingen planer om å lansere en V8 Bronco, men de har avslørt at en Bronco Raptor er under utvikling, og amerikanske medier spekulerer i at den kan få en turbomatet sekser med inntil 450 hester. Det burde holde.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: