Toyota : Toyota går elektrisk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
23 bilder i galleri
Toyota går elektrisk
Toyota har i dag holdt en pressekonferanse der de har annonsert en komplett serie med 30 elbiler som skal på markedet innen 2030. Den første kommer allerede til sommeren.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Akio Toyoda annonserte full satsing på elbiler fra Toyota i årene fremover. Samtidig sa han at Lexus skal bli et rent elbilmerke i Europa, USA og Kina innen 2030.

Annonseringen underbygger Toyota Europas mål om hundre prosent CO2-kutt i nybilsalget i Vest-Europa innen 2035. Første bil ut etter den allerede annonserte bZ4X blir en kompakt crossover.

– Vi velger å dele inn elbiler i to kategorier avhengig av hvilken type energi de benytter, sa Akio Toyoda i presentasjonen.

– Én kategori er «karbon-reduserende kjøretøy». Dersom energien som driver disse ikke er ren, vil de ikke kjøre utslippsfritt. Den andre kategorien er «karbon-nøytrale kjøretøy». Bilene i denne kategorien kjører på ren strøm og skal i tillegg være CO2-nøytrale fra vugge til grav. Hos Toyota skal vi bestrebe oss på å realisere biler i denne kategorien, lovet Toyota-sjefen.

Toyotas elbiler får betegnelsen bZ – en forkortelse for «beyond ZERO». Toyota har som mål å selge 3,5 millioner elbiler årlig i 2030, noe som tilsvarer en tredel av deres globale salg i dag. For Lexus er målet å selge en million elbiler i 2035.

Under presentasjonen viste Toyota en rekke eksempler på biler de skal utvikle de neste årene. Du kan se hele presentasjonen, eller så mye du orker, her. Den starter cirka 15 minutter inn i videoen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: