Hyundai Ioniq 5: Ioniq 5 på steroider - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Ioniq 5 på steroider
SPIONBILDER: Hyundais N-divisjon er snart klar med sin versjon av Ioniq 5. Her er den på testtur i sin nye kamuflasje.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Ioniq 5 har fått en meget positiv mottakelse i det norske markedet. Siden de første bilene kom til landet for et snaut år siden er det ifølge OFV registrert 5124 nye Ioniq 5 på norske skilter, hvilket gjør den til merkets mest solgte modell i perioden.

Les vår prøvekjøring av Ioniq 5

Trolig kunne antallet vært vesentlig høyere om leveringssituasjonen hadde vært bedre. Importøren oppgir ikke hvor mange som står på ventelisten, men produkt- og PR-sjef Øyvind Knudsen sier følgende:

– Vi har stadig veldig høy ordreinngang på IONIQ 5, men leverer heldigvis også ut biler i godt tempo. Avhengig av farge og utstyrsvalg er leveringstiden rundt et halvt år, men dette vil alltid kunne variere noe.

Syv av ti kunder har valgt toppmodellen med firehjulsdrift og maks effekt på 325 hestekrefter. Men når modellen på disse bildene lanseres får kundene ytterligere et alternativ å forholde seg til.

Dette er nemlig Ioniq 5 N, og N hos Hyundai tilsvarer M hos BMW og AMG hos Mercedes – de som leverer biler med de heftigste ytelsene.

Du ser tydelig at bilen ligger nærmere bakken enn en ordinær Ioniq 5 og den har i tillegg et stivere chassis og mer markante skjermbuer. Du kan også se at bremseskivene er kraftigere dimensjonert.

Innendørs skiller den seg ut med sportsseter for de to som sitter foran.

Regn med at drivlinjen minst tilsvarer den som sitter i toppmodellen Kia EV6 GT, og da snakker vi 585 hestekrefter og maks dreiemoment på 740 newtonmeter.

Største batteripakke Hyundai har tilbudt så langt er på 77,4 kWt som i Kia-modellen gir en rekkevidde på inntil 400 kilometer. Maks ladefart på 240 kW gjør at du lader batteriene mens du inntar en kjapp lunsj.

Hvilke forventninger har Hyundai Norge til den nye modellen?

– Vi har ingen bekreftede detaljer om en N-utgave fra fabrikken, men det er ingen tvil om at det fremstår som et meget spennende tilskudd, svarer Knudsen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: