McMurtry Speirling setter rekord på Hockenheim

Moser AMG-rekord:

McMurtry – en skikkelig sucker

Selvfølgelig hadde Mercedes AMG One rekorden på Hockenheim. Hjemmebanen. Så kom en engelsk garasje-operasjon og sugde den fra listen.

Det er veldig vanskelig ikke å bli litt grisete når jeg snakker om McMurthy Spérlings banebil med vifte og eminente suge-egenskaper. Spesielt når jeg skal beskrive hva den gjorde med Mercedes sin Formel 1 bil på skilter. Det ultra-hype og mange år forsinkede tekniske vidunderet AMG One.

La det være nok å si at med 1.24.42 tok denne irsk/britiske konstruksjonen 14,1 sekunder av Mercedesen.

Det vil si utrolige et sekund (nesten) per sving på den 4,57 km lange banen som i sin tid tok livet at Jim Clark.

Mercedesen gjorde banen på 1.38.5 i 2022 – dermed ble den bane-mester for en bil med karosseri over hjulene. Pris: 2,7 millioner dollar, men en nyflippet ble nylig avertert av en bruktbilpusher i Dubai for 5,45 millioner dollar.

(saken fortsetter)

David mot Goliat

For noen dager siden klarte lille Spérling det samme på 1.24.43, på tross av at det på videoen ser ut som den bommet på minst en perfekt apex. En bil som er listet til 895.000 pund.

Bak rattet, og med kontroll på suget, satt Max Chilton. En viss F1-erfaring (Marussia) og rekordholder på Goodwood Festival of Speed der han for to år siden slettet bakketiden på 41.6 og senket den til 39.08. Også med viftene på.

McMurthy-bilen, som vi har vist deg før med en viss beundring,  bruker suge-prinsippet med en kraftig vifte for å holde kontakt med underlaget.

Røtter i Formel 1

Slik Gordon Murrays Formel i Brabham BT 46 i 1978 (som teameieren Bernie Ecclestone ganske enkelt trakk etter den første seieren i Sveriges Grand Prix, fordi han visste at Formel 1 ikke tåler smarte fremskritt, slik at den bilen garantert ville bli forbudt), og som Gordon Murrays nyeste T50 har

Systemet er ikke modent enda, sier folkene bak den 1000 kg tunge bilen. Men slik det er nå sørger viftene for et 2000 kg kunstig marktrykk – det er nesten utrolig at de også snakker om 375 km/t som toppfart eller nulltilhundre på 1,5 sekunder.

Men viftene MÅ ikke være på fullt sug hele tiden.

Det som gjør at vi tror at vi skal høre mer til dette er at de etter at ha sugd Mercedes tom på Hockenheim, kunne de fortelle at de hadde nøyd seg med 75 % ytelse og 75 % sug. Videre ut over dette året og neste år skal de gradvis gå løs på andre banerekorder og nærme seg 100 % i begge avdelinger.

Ta en titt på videoen fra Dörr-Gruppens test-dag på Hockenheim, der det ser ut som lille McMurthy spiser Porsche GT-3 og Pagani Huayra R til en litt sein frokost.

McMurtry Speirling setter rekord på Hockenheim
McMurtry Speirling setter rekord på Hockenheim
McMurtry Speirling setter rekord på Hockenheim
McMurtry Speirling setter rekord på Hockenheim
Powered by Labrador CMS