-
Møller Bil Outlet Alnabru:
Salgssjef Bruktbil
-
Werksta Kristiansand:
Billakkerer
-
Volvo Car Fornebu:
Leder Servicemarked
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Fleet Manager
-
Mekonomen Company Bilverksted AS:
Avdelingsleder
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger TopUsed
-
Møller Bil Stavanger:
Takserer
-
RSA Import:
Salgs- og markeds-koordinator
-
Team Verksted AS:
Delelager/kundemottak
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger nye lastebiler på Østlandet
-
Møller Bil Skadesenter Ryen:
Bilskadereparatør
-
Werksta Kristiansand:
Teamleder Karosseri
-
Bilservice AS:
Bilmekanikere
-
Albjerk Bil Drammen AS:
Salgssjef
-
Mobile Kjeller AS:
Servicemarkedssjef
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Key Account Manager Customer Service
-
Bilia Norge AS:
Innkjøpsansvarlig
-
Møller Bil Oslo Vest:
Salgs- og Markedssjef Audi
-
Robert Bosch AS:
Teknisk Support
-
RN Nordic:
Head of Sales
-
Møller Bil Gjøvik:
Bilmekaniker
-
Toyota Østfold AS:
Salgskonsulent
-
RSA BIL Forus:
Bilselger Nye og Brukte biler
-
Bilia Norge AS:
Salgsdirektør Fleet
-
Team Verksted AS:
Mekaniker
-
Herøy Bil & Maskin AS:
Bilmekaniker
-
Bilforlaget AS:
Journalister/Reporter
Rolls-Royce i tsarens fotspor
Fabergé-eggene er fremdeles omgitt av mystikk. 50 ble laget for Romanov-familien av en av verdens mest berømte gullsmeder mellom 1885 og 1893. Nå har Rolls-Royce og Fabergé mekket et nytt.
Hvis du er i London akkurat nå, for å bytte presanger eller hva den nå er man gjør i London i romjulen, så kan du stikke bortom den lille gatestumpen som heter Grafton Street, noe av det dyreste i London, og titte inn i vinduene hos Londons Fabergé-butikk.
Frem til nyttårsaften kan du se deres nye versjon av det klassiske egget – denne gangen produsert med Rolls-Royce i bakgrunnen.
Her snakker vi både tradisjon og eksklusivt. I tillegg til de 50 for den russiske tsar-familien, ble det laget kanskje 20 til for litt mindre adelige kunder. Til sammen eksisterer 57 av disse Peter Carl Fabergé-skapte kunstverkene i dag.
Egg-manien startet da Alexander III forærte kona, keiserinne Maria Feodorovana, et forgylt påskeegg, med masse intrikate greier på innsiden.
Presangen ble mottatt med begeistring, så påskeeggoverraskelsen ble en tradisjon, også etter at Alex døde og sønnen Nikko den 2. overtok. Han fikk laget to hver påske, en til moren og en til sin egen madame.
Dette varte omtrent til revolusjonen i 1918 – med noen linker til Stockholm underveis, men det får være grenser for kulturhistorie, så vi stopper der.
Men så ble selvfølgelig det hele vulgarisert, Fabergé-navnet ble solgt i mange omganger, og egge-greia ble tatt opp igjen. Ett og annet egg ble laget og solgt, stort sett i Quatar og liknende steder, mens dagens eier av merkevaren lager «smykker med egge-tema»
Så der banket også Rolls-Royce på døra, de var vel litt forført over at Fabergé klarte å kalle et av eggene sine «Imperial». Det var i 2015 og feiret på en måte 100 års dagen for at Romanovene forsvant.
Ikke glem at Tsar Nicholas II var kunde hos Rolls-Royce!
Så dermed er et nytt Fabergé-egg skapt. Dette er ikke «Imperial», men et «Spirit of Ecstasy Fabergé Egg».
Eksklusivere kan det vanskelig bli.
Det er et ekte samarbeid, verket er designet av Alex Innes som vanligvis tegner biler hos Rolls, tegningene ble bearbeidet for gullsmed-mekking av Fabergés Liisa Talgren og ble utført av produksjonsmesteren selv, Paul Jones.
Men et eller annet sted inne i denne historien dukker det opp noe som gjør at man spør seg om ikke dette egentlig begynner å smake av historie-tåkelegging.
For vi får altså beskjed om at dette er det andre egget som blir bestilt fra den såkalte «Imperial Klasse»-serien – som da åpenbart er gullsmednavnets mest fantastiske kreasjoner.
Så får vi også vite at egget egentlig bare er ekstrautstyr til en Rolls. Det er åpenbart bestilt av en som eier både et av original-eggene og en av original-Rollsene. (Jeg tviler på at det er dronningen – hun har riktignok fire original-egg, men vel ikke noen Rolls lenger.)
Så her har vi altså noe som står 160 mm høy og veier 400 gram, stappfull av de «surprise and delight» elementene som slike egg skal inneholde.
Basen er håndgravert 18 karat gull, med armer av rosa gull som beskriver formen på selve egget.
Hvis eieren trykker på en diskret kontakt åpner det hele seg og åpenbarer den kjente kjølerfiguren fra en Rolls, bygd i noe krystall-greier. Dessuten er det en del diamanter, masse ametyst og en del emalje her.
Dessuten har den altså en mekanisme som gamle Peter Carl Fabergé aldri kunne klart, for denne er designet ved hjelp av en computer og utført ved hjelp av mikro-konstruksjoner.
Sannsynligvis det mest kompliserte Fabergé-egget noensinne, er visstnok alle enige om.
To år har det åpenbart tatt å bygge vidunderet. Et par dager til, så skal det til sin nye eier i det nye året.
Ta en titt hvis du kan, det blir sikkert siste gang. Og så kan du begynne å besøke de ekte Fabergé-eggene. Du finner et par på et museum i Baden Baden, det er vel de nærmeste.