Sharp LDK+

Fra mobil til bil?

Foxconn vil vokse. Kanskje med bil?

Hvis du kjenner Foxconn, kjenner du dem som en bedrift i Taiwan som setter sammen IPhones.

Det vi har sett fra fastlands-kina er at det finnes ikke en mobiltelefonprodusent som ikke snuser på bil.

Det er akkurat det samme med Foxconn. De viste noen konsepter i 2022 og lovte at dette skulle vi snart få høre mer om.

Så har det vært taust rundt det prosjektet en stund, mens de blant annet offentliggjorde at de ikke økte omsetningen i fjor i forhold til 2022. Og er det noe bedrifter i denne bransjen trenger, så er det å vokse.

Vokser du ikke, visner du – later det til at oppfatningen er.

Hvis Foxconn ikke kan vokse på telefoner, hvor er mulighetene da?

Selvfølgelig bil.

Mer enn MPV

På en lokal «Teknisk Dag» for kort tid siden hadde de tørket støvet av sine gamle konsepter, og samtidig presenterte de en helt ny modell.

Vi kan godt kalle den en MPV, men det blir litt feil, for den er mer enn det.

Den er simpelthen ment som et ekstra rom i huset, ut fra den enkle tankegangen at hvorfor kan ikke en bil gjøre litt nytte for seg, også når den står parkert?

Her ser man bilen som en hjemme-kino, med skikkelig surround alt-mulig, eller et zoom-møterom eller klubbrom for jentungen som har overtatt frimerkesamlingen etter bestefar.

LDK+ heter modellen som er utviklet sammen med japanske Sharp som sørger for mange av finessene, som interiøret med svingbare seter og tilpassede LCD displayer, AC og KI-kontrollert belysning. Og selvfølgelig har den to-veis strømforsyning, slik at hele bilen kan bli en del av hjemmets nettverk.

Ny mulighet for Sharp

For Sharp er dette også en mulighet. De har møtt på en rekke problemer med salget av mindre hjemme-aggregater i det siste, har store restruktureringsutgifter og har måttet stenge Japans siste fabrikk for fremstilling av store LCD skjermer.

Interiører i progressive biler kan være en vei videre.

Jeg vet ikke om LDK+-bilen er ment som et forslag til eget produkt, eller om det er et signal til verdens bilindustri om at de gjerne stiller opp som produsent for dem som har noe de gjerne vil ha ut på markedet så fort som mulig.

Og samtidig – med denne ukonvensjonelle konstruksjonen – sier de at vi er ikke redde for å påta oss noe utenom det vante.

De som investerer i denne industrien, er ikke overbevist. Foxconn ligger på marginale driftsmarginer – under tre prosent – samtidig som de investerer stort i KI og chips.

Selv om aksjekursen har økt litt i det siste, ligger de bak nasjonalist-kinesiske kolleger.

Men så har ikke deres siste bilinitiativ hatt mange dager å virke på ennå, da.

Sharp LDK+
Sharp LDK+
Sharp LDK+
Sharp LDK+
Foxconn viste disse tre for to år siden
Foxconn viste disse tre for to år siden
Focxconn Model B
Focxconn Model C
Focxconn Model V
Powered by Labrador CMS