Dr. Sai Shivareddy, CEO og grunnlegger av Nyobolt

10-80 på under fem

Hurtiglading i praksis

Da vi fortalte om Nyobolt som utviklet hurtiglade-teknologi hadde de bygget en utstillingsbil rundt oppskriften. Nå har de fått bilen ut på veien.

Nyobolt heter dette britiske selskapet med base i Cambridge og med en historie tilbake til 2019 da de viste sine første ideer om batterier som kunne ta ultrarask lading.

Underveis har de hentet inn først ti mill. og deretter femti millioner pund og satt i gang produksjon av eget anodemateriale.

I fjor fant de ut at for å demonstrere seks minutters ladetidbilen var det like greit å bygge en bil, så de fikk gode ex-Jaguar krefter til å tegne en lekker liten toseter. 

Nå har bilen fått skilt på og her er det ikke nulltilhundre som er det viktigste.

Ekspressfart

Med 350 kW DC lader de fra 10 til 80 prosent på under fem minutter. Full lading gir 400 kilometer rekkevidde og de første fem minutters lading gir nok til 190 km.

Dessverre har Nyobolt vært flinke til ikke å fortelle hva slags batteri som sitter i bilen nå, men det er sikkert større enn det på 35 kWt som satt om bord da bilen fremdeles var statisk.

Men vi vet i hvert fall at bilen veier 1250 kg – 50 kg mindre enn den første Tesla Roadsteren, som hadde et batteri på 53 kWt.

De nye 24.5 Ah-cellene som disse nye batteriene er bygget opp av skal kunne tåle mer enn 4000 komplette ladesykluser (tilsvarer nesten en million kilometer) og fremdeles ha tilbake mer enn 80 % av opprinnelig kapasitet.

Batteriteknologien er skalerbar og Dr. Sai Shivareddy, CEO og mannen som grunnla Nyobolt, sier at åtte bilfabrikker nå planlegger å innføre deres teknologi i sine elbiler.

Han tilføyer at de også jobber med tungbilprodusenter og at det har vist seg at deres produkter er av stor interesse for robot-industrien.

Nyobolt EV
Nyobolt EV
Nyobolt lader batteriene fra 10 til 80 prosent på under fem minutter
Dr. Sai Shivareddy, CEO og grunnlegger av Nyobolt
Powered by Labrador CMS