Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen
Gatebil på Rudskogen

Gatebil – Rudskogen
Heftig & Begeistret

Over 17.000 publikummere og høy stemning på Rudskogen Motorsenter utenfor Rakkestad - Gatebils arrangement blir mer og mer populært.

Publisert Sist oppdatert

Stylete biler så langt øyet kunne skue, og ikke minst "værstingbilene", alt var der.

Sinte motorbrøl i bakgrunnen, godt blandet med dype bassdunk og lukten fra burnouts, var en fabelaktig velkomst. Og ikke minst asyl for entusiaster.

En av deltagerne var svenske Jocke Qvarnström. En legende i entusiastmiljøet, mest kjent som eier og sjåfør av det som da var Skandinavias raskeste gateregistrerte Ford Sierra Cosworth, ITSFUN! Med hele 575 hk og 624 Nm, var dette noe helt for seg selv. Denne bilen ble solgt.

Hans nye prosjekt derimot, er i en helt annen liga. ITSFUN2, en orange Porsche 911/930 turbo -78mod, med noen "små" modifikasjoner. En 6-sylindret opprinnelig sugemotor på 3,6 liter, nå dobbelturbokonvertert, hardt trimmet og med lystgass. En motor som før ombygging har hissige 360hk, er nå mye grommere. Det er ikke bekreftet av Quarnis, men det sies at motoren er oppe i drøye 800hk. Mange sponsorer står bak dette monsteret.

Jocke trives her i Norge, og føler seg velkommen; nordmenn er trivelige, sier han. Det er første gang han skal kjøre bilen ordentlig på bane, har bare testet den på stripe før. Han er så langt fornøyd, men med et så spesielt bygg, må det jo mye testing og prøving til, før alt sitter.

Jeg spør Jocke om han savner Sierraen?
"Ja, savner den litt, den hadde jo kult-status, var jo den som gjorde meg så kjent. Men i forhold til Porschen, var den som å sitte i et møte", humrer den svenske fartsrekordholderen. Artig har han det også i familiebilen "Qraftwerk", en modifisert BMW M5 2001mod. Her har datteren full underholdning i baksetet, og sitter godt i spesialdesignet barnesete. Han legger til at dette treffet er det råeste han har deltatt på. Og neste gang tar han med seg enda flere venner enn han hadde gjort denne gang. Søndag ble hans illsinte Porsche-monster kåret av Gatebil-juryen til beste gateracer. "Dette er moro", sier Quarnis. Klart det er, det står "ITSFUN2" på registreringskiltet.

Ruudracing hadde blitt ferdig med det nye Sierra Cosworth prosjektet sitt. Et monster, som fort ble en av favorittene blant publikum. I tillegg trakk bilen til seg journalisten fra engelske Performance Ford, og det ble gjort en avtale om å lage artikkel om bilen, noe som er moro for Ruud. Forden er vel den sterkeste gateregistrerte Sierraen noensinne, med ca. 710hk på bakhjulene.

Breidsladd
NM i breisladd på lørdag formiddag var vel høydepunktet blant baneaktivitetene. Fra indre bane ble fotograferingen til en fornøyelse, og selve opplevelsen ble rene julaften. Den ene bilen etter den andre suste forbi i høy hastighet, på langs, med tjukk blå røyk etter seg. Her er det om å gjøre å ligge bredest og lengst, gjennom den lange svingen. Det er ikke nødvendig å ha mest mulig hester under panseret, men heller være teknisk god å kjøre, og ha kontroll på bilen. Dette beviste i hvert fall Anders Standal, i sin Ford Capri (med Cosworth motor) som "bare" hadde ca. 350hk. Han kjørte friskt, og holdt sladden lengst av alle, noe som gjorde at han dro i land seieren i Breisladd NM.

Bilstereo var sterkere representert i år, både av forhandlere som stilte ut, og entusiast-ombygde stereobiler. Jeg fikk frysninger etter å ha betraktet Anders Fleichers BMW 5-serie. Jeg ville tro, det desidert mest gjennomførte bilstereobygget i Skandinavia. Der finishen er som i en luksusbil. Der var det eksklusivt lakkert innvendig, skinn i alle retninger, egenkonstruerte integrerte fjernkontroller, smarte gjennomtenkte løsninger, og ikke minst særegent. Han har holdt på med bilen i godt over 4 år, og har brukt all fritid, og hver anledning på den.

1200 fotos satt jeg igjen med etter to dager, og da snakker jeg om god gammel 35 mm og ikke digitalt. Hvert bilde forteller om lyd, farge, fest. Høres det ut som en vellykket helg, eller? Se selv.

Gikk du glipp av arrangementet til Gatebil på Rudskogen tidligere i sommer? Fortvil ikke, snart har du sjansen igjen. 20.-21. september braker årets siste Gatebiltreff løs. Forrige treff ble besøkt av drøye 17.000 mennesker, denne helgen er det ikke ventet like mange. Men folksomt blir det nok uansett.

Powered by Labrador CMS