Caterham EV Seven

Caterham snuser på fremtiden

Også Seven blir elektrisk

Caterham feirer 50, og fornyer seg hele veien. Ny eier (røtter i Japan), nytt hovedkvarter, grunnversjonen, Seven, får et elektrisk alternativ og det kommer en helt ny strømlinjet to-dørs coupé – elektrisk den også.

Publisert Sist oppdatert

Først viser de en elektrifisert utgave av gamle Seven. Den de har bygget i femti år, etter at Lotus hadde bygget originalen i 15.

Ikke akkurat noen ungdom – men prøv å fortelle bilen det når du tar den med ut på landeveien! Dette er noe du ville trodd ikke var lovlig lenger, flere smiles per kilometer – både fra tilskuere og de som er om bord, enn i noen annen bil.

Så har de puttet 52 kWt batterier og en skreddersydd e-aksel fra Swindon Powertrain om bord. Da har vi 240 hester, toppfart på 200 og fire til hundre.

Men det mest imponerende: vi har en tomvekt som ennå ikke er kommet opp i 700 kg.

Colin Chapman hadde vært stolt av den.

Nå er det imidlertid ingen planer om å produsere akkurat denne, sier Bob Laishley. Dette er bare for å føle seg litt frem i el-landskapet sier han, samtidig som han legger ut en uklar skisse som viser profilen på selskapets neste bil.

Helt ulik noen Caterham vi har møtt før – her er det tak og ikke en eneste rett linje.

Dette ser ikke ut som noen tradisjon i det hele tatt – med mindre du antyder at det kanskje er preg av Ferrari Dino her da.

Ikke noe er i så fall bedre.

I øyeblikket telles bilen ned på hjemmesiden deres, midt i juli later til å være avdukingsdagen.

Og Laishley lover oss ekte vare:

– Alle fremtidige elbiler fra oss vil være tro mot Caterhams DNA: lett vekt, morsom å kjøre, og 100 prosent fører-fokusert.

Det er vel sannsynlig at til denne har også Swindon Powertrains hjulpet. De har hatt mye kontakt med originalprodusenter før, og har også hatt en del egne prosjekter. Elektriske Pagode-Mercedes for eksempel, eller original Mini på strøm.

En ny Caterham med Watt og Volt og Ampere sier vi heller ikke nei takk til.

Caterham Project V
Caterham Project V
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Caterham EV Seven
Powered by Labrador CMS