-
Møller Bil Skadesenter Asker og Bærum:
Bilmekaniker/tekniker
-
Møller Bil Drotningsvik:
Bilmekaniker
-
Autoringen Ski AS:
Plassjef – Autoringen Ski
-
Møller Bil Skadesenter Romerike:
Bilskadereparatør
-
Toyota Bilia AS:
Regionsjef Servicemarked
-
Premium Cars Stor-Oslo AS:
Tekniker for Zeekr
-
Bilia Norge AS:
Salgssjef, Volvo Hamar
-
Harald A. Møller AS:
Produktsjef Digital Aftersales
-
Gromstad Bil & Båt:
Daglig leder
-
Mobile Åsane AS:
Servicemarkedssjef
-
Premium Cars Stor-Oslo:
Lotus tekniker
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekanikere / Personlig serviceteknikere
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Tekniker
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Produksjonsleder
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Teamleder verksted
-
Premium Cars Stor-Oslo:
Selger
-
Harald A. Møller AS:
Produktspesialist support
-
Autoringen Oslo AS:
Bilkonsulent
-
Bilia X:
Driftsleder, Xpeng Høvik
-
RN Nordic:
Regionsjef – Renault, Alpine & Dacia
-
Møller Bil Ensjø:
Mekaniker/tekniker
-
Werksta Norge:
Bilskadereparatør
-
Werksta Norge:
Teknisk leder
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Bil i Nord:
Volvo-mekaniker
-
HTS Packline AS:
Senior salgsrådgiver
-
Bilia Norge AS:
Bilmekaniker, BMW Skøyen
-
Team Verksted AS:
Mekaniker
-
Porsche Center Bergen:
Tekniker
-
Team Verksted AS:
Mekaniker
-
Bertel O. Steen Asker & Bærum:
Mekaniker
-
RøhneSelmer AS:
Mekaniker
-
Autoria Bil AS avdeling Ski:
Bilselger
-
Martiniussens Bilservice AS:
Teknisk kontrollør - Fredrikstad
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
-
Jæger Automobil AS:
Bilskadetakserer
Honda Civic 1.4iS
De seneste årene har Civic vært den mest solgte Hondamodellen her i landet, og 3-dørs er mest populær. Nå tar den et trinn ned på pallen.

Først publisert i BIL 6 - 1998.
De seneste tre årene har Civic vært Hondas bestselger her i landet, men den har aldri nådd de helt store høyder på salgsstatistikkene. Markedsandelen har økt smått om senn, men selv med fjorårets salg på 1.870 biler, kom den ikke opp blant de 20 mest solgte bilmodellene her hjemme.
Tidligere var Civic kjent for sine sportslige kjøreegenskaper, og appellerte i stor grad til et publikum som ikke prioriterte komfort når de gjorde sitt bilvalg. Med andre ord, Civic gikk hjem hos ungdommen. Da vi testet nykommeren Honda Civic 1.4iS våren 1996, var konklusjonen: Mer komfort og mindre kjøreopplevelse enn før. Honda hadde endret
bilens karakter for å nå et bredere publikum. Det har de nok klart, men samtidig har de beholdt et visst tak på de yngre bilkundene – noe som også bekreftes av at det er mange 3-dørs Civic å se på veien. Med andre ord, Civic er ikke førstevalget for familiene som skal skysse barn ut og inn av baksetet.
Bortsett fra at det mangler en naturlig hvileplass for venstrefoten, er det lett å finne en god kjørestilling i Civic. Det er rommelig justeringsmonn i lengderetningen, sitteputen kan reguleres i høyden og det samme er tilfelle med rattet. Dashbordet er enkelt og oversiktlig.
Godt førermiljø
I baksetet er det god benplass, og i bredden er det rommelig plass for to voksne, men trangt for tre – likevel er det nok takhøyden som byr på det største problemet. Baksetepassasjerer over 180 cm må regne med å gni hårgeléen i taket. Bagasjeplassen er beskjeden, særlig i sammenligning med nyere konkurrenter i klassen. Golf har for eksempel 140 liter større volum, og den er langt fra best i klassen på dette punktet.
1,4-literen under panseret brummer svært så hørbart under akselerasjon, men ellers går den mykt og behagelig. Den liker seg på høye turtall, det bekreftes ikke minst av at vi finner toppunktet på effektkurven ved 6300 o/min. Gearskiftet er lett og presist, noe undertegnede absolutt setter pris på ettersom det blir en del jobbing med gearspaken. Særlig i motbakkene er det nødvendig å sjalte ned til fjerde eller tredje for å holde koken hele veien.
Som nevnt kom Honda Civic med mykere fjæring i 1995/96, noe som har bidratt til at den nå er en komfortabel landeveisekvipasje. Men i dette ligger det også at den liker seg bedre på god vei med myke kurver enn på småveier hvor svingene kommer tett. Bilen krever forholdsvis store rattutslag og gir ikke sjåføren følelsen av spesielt god kontakt med veien.
Høyt utstyrsnivå
To kollisjonsputer og servostyring er standard på Civic. Utstyrsnivå S betyr at blant annet ABS-bremser, elektriske vindusheiser, elektrisk drevne speil, sentrallås og høydejustering av førersetet også er fast følge. På utstyrssiden er det ellers ikke så mye som skiller Civic fra nyere konkurrenter på markedet, men hadde den blitt lansert i dag, hadde nok sidekollisjonsputer og beltestrammere stått på menyen. På områder som kjøreegenskaper, plass og støy virker skillet mellom Civic og konkurrentene mer åpenbart.
Vil ha ferskvare
Konkurransen er tøff i kompaktklassen, hvor Civic må bryne seg på nykonstruerte biler som Toyota Corolla, VW Golf, Opel Astra og Citroën Xsara. Neste generasjon av Civic vil derfor bli kjærkommen hos Honda. Selv om dagens modell har mange gode egenskaper, vil folk flest helst ha ferskvare. Kanskje er det også et tegn i tiden at Civic i år ikke lenger er Hondas mest solgte modell i Norge. Nå er det CR-V som troner på topp av deres modeller.
HONDA CIVIC 1.4iS:
Motor: 4-sylindret rekkemotor med en overliggende kamaksel og 4 ventiler pr. sylinder. 1396 ccm. 66 kW (90 hk) v/6300 o/min. 120 Nm v/4600 o/min.
Transmisjon: Forhjulsdrift. Femtrinns manuell gearkasse.
Bremser: Ventilerte skiver foran, tromler bak. ABS.
Dekk: 175/70R13.
Mål: Lengde: 419,0 cm. Bredde: 169,5 cm. Høyde: 137,5 cm. Akselavstand: 262,0 cm. Sporvidde f/b: 147,8/148,8 cm.
Vekter: Egenvekt m/fører: 1100 kg. Tillatt totalvekt: 1540 kg.
Volum: Bagasjerom: 188 liter (VDA). Tank: 45 liter.
Aks. 0 - 100: 10,8 sek.
Toppfart: 177 km/t
Forbruk:
By: 0,89 l/mil
Landevei: 0,59 l/mil
Gjennomsnitt: 0,70 l/mil
Pris: kr 192.300,-
Forbruk målt etter 93/116/EU.