Illustrasjonsfoto

Statens vegvesen:

Sjekk hvor flest kjører elbil

Hvor mange kjører med elbil eller annet nullutslippskjøretøy der du bor? Hvor mange i nabokommunen? Nå finner du dette raskt på vegvesen.no.

Publisert

I selvbetjeningsløsningen Oppdatert status på nullutslippskjøretøy | Statens vegvesen ser du om vi når målet om at alle nye personbiler, lette varebiler og bybusser skal være nullutslippskjøretøy innen 2025 (Nasjonal transportplan). Om du foretrekker engelsk har vi en egen versjon for deg også på Share of zero-emission vehicles (vegvesen.no).

Statens vegvesen bidrar til økt bærekraft ved at vi blant annet utvikler regelverk som legger til rette for at vi bruker kjøretøy som ikke forurenser. Ved hjelp av denne selvbetjeningsløsningen kan du følge med på om vi er på rett vei.

Mye nyttig informasjon

Her får du oppdatert informasjon om alle kjøretøy i Norge fordelt på hvilket drivstoff de bruker.

– Du kan sortere på alle kjøretøygrupper og få det framstilt både grafisk og som tabell. Du kan hente ut tall på månedsbasis og på år. Det nye i år er at nå kan du også sortere på fylker og kommuner, og velge mellom alle registrerte kjøretøy eller bare de som er nyregistrerte. Slik kan du følge med på hvilke kommuner som er flinkest og hvem som må skjerpe seg for å nå målet, sier Rune Lien

Mange kan bruke disse opplysningene

Selvbetjeningsløsningen er selvfølgelig oppdatert etter internasjonal standard når det gjelder universell utforming, slik at de som er funksjonshemmede også kan bruke informasjonen.

– Vi ser for oss at mange kan få nytte av denne informasjonen. Blant annet elever som jobber med miljø, de som utarbeider miljøregnskap for kommunene, de som planlegger framtidig infrastruktur og så videre, avslutter Rune Lien.

Her kan du sjekke hvor mange som kjører elbil i ditt område
Powered by Labrador CMS