Kia cee'd
Kia cee'd
Kia cee'd

Kia tilbake til start

Første gang vi møtte den nye, europeiske Kia-modellen, het den cee’d. I London var den blitt til ED, men nå er Kia tilbake til utgangspunktet. De gir også en nærmere forklaring på navnevalget.

Publisert Sist oppdatert

Fortsatt må vi vente til de siste dager av september før vi får se bilen i levende live. Da skal den debutere på Paris-utstillingen. I mellomtiden får vi noen flere bilder vi kan titte på – for første gang også fra innsiden.

Vendepunkt
”Den nye modellen vår markerer et vendepunkt, og det er flere årsaker til at vi gir den navnet cee’d, sier visepresident for Kia i Europa, Jean-Charles Lievens. ”Navnet er kort, dynamisk og innovativt. Det er ukonvensjonelt – et navn som bryter med bransje-regler.

Og så kommer Lievens med mange gode argumenter. Som at CE står for European Community og at ED indikerer Europeisk Design. cee’d representerer frøet (seed på engelsk) som skal sørge for videre vekst i Kia-salget. Den er da også første modell som skal produseres ved Kias nye anlegg i Slovakia.

Flere på gang
Den nye modellen har en lengde på 4,2 meter over en akselavstand på 2,65 meter. Den vil lanseres med tre alternative bensinmotorer på 1,4, 1,6 og 2,0 liter samt en turbodieselmotor på 1,6 liter.

cee’d kommer på markedet innen årsskiftet, og vil siden få følge av en stasjonsvogn (august 2007) og en sporty 3-dørs coupé (desember 07) bygget på samme plattform.

At modellen er spennende for den norske importøren og forhandlerne er det liten tvil om. De første norske representanter har allerede kjørt den, og utvalgte forhandlere vil få en prøvetur i Barcelona-traktene i god tid før bilen avdukes på Paris-utstillingen.

Powered by Labrador CMS