Kia ED

Kia ED

Kia ED
ED-konseptet het cee'd - og dukket opp på London-utstillingen samme dag som Kia fortalte om den nye modellen.$
Kia ED
ED-konseptet het cee'd - og dukket opp på London-utstillingen samme dag som Kia fortalte om den nye modellen.$

Kias nye Europeer: Møt ED

Allerede i desember skal de første eksemplarene av Kias nye, og meget spennende, mellomklassebil være klar. Siden det blir en C-segment bil er det jo logisk at den heter ED.

Publisert Sist oppdatert

Spøk til side. Den kommer sikkert til å få et annet navn. ED er det foreløpige kodenavnet på Kias nye mellomklassebil som skal trille ut av selskapets flunkende nye, ultra-fleksible fabrikk i Zilina, Slovakia.

Det vil si, bilene triller allerede ut – på tross av en del hikk i starten er fabrikken allikevel blitt ferdig flere måneder før tiden, slik at pilotproduksjonen kan gis meget bedre tid.

Grunnen til at kodenavnet er ED er fordi den er et Europeisk Design, fikk vi vite. Bilen er tegnet ved fabrikkens midlertidige designsenter rett utenfor Frankfurt (nå åpner de snart sitt eget, totalt atskilt fra Hyundai) og også, for en stor del, utviklet i Europa.

Så mange detaljer om modellen er ennå ikke oppgitt, men nå vet vi i hvert fall at den er 420 cm lang og sitter på en akselavstand på 265 cm.

Tøff-men-ikke-Røff er åpenbart styling temaet for modellen og som du ser av bildene ligger cee’d – konseptbilen som debuterte i Geneve – slett ikke langt unna det endelige resultatet.

Cee’d dukket opp på London-utstillingen igjen, slik at vi ble minnet om at nå kommer det snart noe godt.

ET skal debutere for offentligheten på bilutstillingen i Paris i slutten av september, og da skal vi også endelig få vite det endelige navnet. Og når det, og denne fem-dørs utgaven er klar begynner avleggerne å komme.

Foreløpig vet vi at i september neste år kommer det en stasjonsvogn, og et par måneder etter vil det komme en ganske sporty tre-dørs utgave. Regn med opp til to-liters motorer foreløpig.

Powered by Labrador CMS