Lando Norris viser frem McLaren P1 i to formater

Full-size Legobil:

Lando Norris gjør Silverstone i Lego P1

Lego og McLaren har samarbeidet om den største utfordringen så langt – å skape en fullt kjørbar McLaren P1 i Lego-klosser.

Publisert

Life-size replikaen er bygget av 342.817 Lego Technic-elementer og veier rundt 1220 kg.

Bilen har styring, slik at den kan ta utfordringen på en bane. Motoren er elektrisk med elementer fra Lego Technic samt et bilbatteri, og den kan kjøre lengre enn noen modeller fra Lego har gjort tidligere.

Bygging av bilen ble utført av 23 spesialister fra design, ingeniørkunst og bygging fra Lego-gruppen og McLaren Automotive. De brukte 8.344 timer på utvikling og bygging av bilen og anvendte 393 forskjellige typer elementer fra Lego Technic.

Når bilen var bygget var det eneste som gjensto å teste den, og siden bilen er en McLaren – hva var bedre enn å spørre F1-fører Lando Norris om å ta den en runde på Silverstone? Han hadde ikke nei i sitt vokabular og kjørte bilen rundt den 5.891 meter lange banen.

Du kan se video av kjøreturen her, og et stort bildegalleri under denne.

Bilen som Lando Norris kjørte rundt Silverstone er kun laget i ett eksemplar, men du kan skaffe deg et eksemplar i formatet 1:8 hos din Lego-forhandler for den nette sum av 449,99 euro.

© Jeff Moore
© Jeff Moore
© Jeff Moore
© Jeff Moore
© Jeff Moore
© Jeff Moore
© Jeff Moore
Powered by Labrador CMS