Nissan 350Z

Nissan GT500 350Z

Nissan Micra C+C

Nissan Micra C+C

Nissan Murano GT-S

Nissan med nye attraksjoner

Det er minst to gode grunner til å besøke England i juli. 7.-9. er helgen for Goodwood Festival og Speed og fra den 20. er det internasjonal bilutstilling i London. Nissan vil du finne ved begge evenementer.

Publisert Sist oppdatert

Britisk
Den japanske produsentene med både utvikling og produksjon på de britiske øyer, har et par godbiter å vise frem. De to såkalte konseptbilene er nok mer enn det, for ifølge Nissan kan de raskt gå til produksjon dersom publikum og presse viser positiv interesse.

Størst, i alle fall fysisk, er Murano GT-C. Her har Nissan GB perfeksjonert sin nye crossover både utendørs og innendørs. Blanke pyntedetaljer i eksteriøret har fått en mørkere tone. Standard 18-tommerne er byttet ut med 22-tommere og en hevet takspoiler gjør susen når bilen studeres bakfra.

Nissan Europes tekniske senter i Bedfordshire har utstyrt 3,5-liters V6-motoren med turbo slik at hk-antallet øker fra de opprinnelige 234 til 350. Den trinnløse CVT gearkasse og det elektronisk styrte 4x4 systemet er fortsatt intakt, men hjulopphengningen er strammet opp. Testing av bilen starter like etter bilutstillingen, men Nissan regner med at hk-antallet blir noe lavere enn i konseptbilen.

Populært objekt
350Z er et yndet objekt for mange tunere, noe vi har sett en del eksempler på gjennom årene. Nå er det Nissans egne folk i Cranfield Technical Centre – samme gjeng som tilpasset bilen for europeisk smak, som på privat initiativ og tid har skrudd sammen 350Z GT-S Concept.

Effekten fra 3,5-liters V6-motoren er økt til 380 hk (fra 300) mens bremsene er forsterket med nye skiver og klosser. Hjulopphengningen er fintunet for å tåle ekstra krefter og samtidig gi bedre veigrep i alle situasjoner. Det inkluderer Goodwoods berømte bakkeløp der 350Z GT-S skal gjøre sin racing-entré.

Bilen har også fått et sportslig bodykit montert for å bedre aerodynamikk, øke downforce og sørge for ekstra kjøling av bremser. Felgene byttes ut men forblir 18-tommere som hos standardbilen. Interiøret skal også gjennom en slankeoperasjon, men det vil først skje på et senere tidspunkt.

For de unge
Kjennere av spillet GT4 for Play Station vil også dra kjensel på spesialutgaven av som vant det japanske GT-mesterskapet i 2004 – Nissan GT500 350Z. Og selv om rosa biler er et sjeldent syn – heldigvis, har Nissan et eksemplar å vise frem i en slik kulør. Grusom synes nå jeg, men de første 100 eksemplarene av pink Micra C+C er allerede solgt.

Powered by Labrador CMS