Gjenfødt 2CV fra Frome

Gjenfødt 2CV fra Frome

Gjenfødt 2CV fra Frome

Gjenfødt 2CV fra Frome

Gjenfødt 2CV fra Frome

2CV

2CV

2CV

Gjenfødt 2CV

Stillferdig sto det et lite ikon blant alle superbilene som skrek om 300 km/t pluss og 0-100 like fort som du klarer å bla opp 3 millioner. 0-100 i løpet av dagen og ”jo visst, du kan få en fartsbot med 2CV også. Men det må du jobbe for”.

Publisert Sist oppdatert

Frome 2CV Centre heter en hyggelig liten garasje som finner en sliten 2CV for deg, dersom du ikke har noen selv, og nullstiller den.

”Putting the fun back in motoring er skapernes slagord, og de legger masse vekt på at her er det en bil som kanskje igjen får deg til å gjøre det du for lengst har glemt: smile bak rattet.

”Dette er bilen du helst tok med deg inn i stuen og ga varm sjokolade og gode kjeks, og som du garantert kommer til å gi et kjelenavn”.

De selger det de kaller for restaurerte 2CVer for 5000 pund, men de bygger dem helt opp som nye fra ca. 11.500 pund. (Husk at hvis du er flink med produksjonsåret her, så snakker vi om nybygde veteraner – i avgiftssammenheng).

Det er nesten ikke grenser for muligheter for ekstrautstyr. CD/MP3 spiller med et solid utvalg høyttalere for eksempel (1000 pund), racing-fjæring (”klistrer bilen til veien, men du mister komforten”) for 400 pund.

De trimmer gjerne den 2-sylindrede 602 ccm motoren også, med full racing eksos og et svinghjul som er så mye lettere at du virkelig må begynne å rappe deg med paraplyhåndtak-gearstangen gjennom dashbordet hvis du skal greie å skifte clutchfritt.

Men hva skal man med ekstrautstyr? De hyggelige folkene fra Frome i Somerset minner deg på at den har både uttagbare campingstoler, elektriske vindusviskere og sentrallås.

Sentrallås?

Ja visst – alle dørene kan nås fra førersetet.

Powered by Labrador CMS