Rudskogen Motorsenter

Kjendisfylt Porsche Festival:

Velkommen til Rudskogen lørdag

Porsche Festivalen er tilbake på Rudskogen Motorsenter for femte året på rad den 7. september.

Publisert Sist oppdatert

Der skal Nordens fremste førere møtes igjen under Porsche Carrera Cup Scandinavia, og en rekke kjendiser konkurrerer i «Race of Stars». I tillegg er det en unik mulighet til å prøvekjøre nye Macan for publikum.

Under årets festival blir det blant annet offisiell Norges-lansering av den nye elektriske Macan kl. 12.00, mens Porsche Taycan Turbo GT, skal forsøke å sette banerekord på Rudskogen med den rutinerte tyskeren, Lars Kern i førersetet.

Det 19 år gamle norske racing-stjernen, Isabell Rustad, skal konkurrere mot sine rivaler i Porsche Sprint Challenge hvor hun ligger på andreplass sammenlagt. Den største norske profilen på herresiden, Dennis Hauger, stiller som gjestefører i Carrera Cup Scandinavia og det blir anledning til Meet & Greet med publikum.

Isabell Rustad skal kjøre for seier på Rudskogen

Hundrevis av frivillige

– I år har vi hundrevis av frivillige som hjelper til med å gjøre dette til årets beste festival, noe som er avgjørende når vi venter over 10.000 besøkende. Vi er også veldig begeistret for Norgespremieren for nye elektriske Macan, som også blir første mulighet til å teste bilen i Norge, sier Michael Hiller, CEO for Porsche Norge.

Han legger til:

– I tillegg blir det veldig spennende å følge Isabell Rustad i Porsche Sprint Challenge. Jeg krysser fingrene for en norsk seier, sier Michael Hiller, som i likhet med bilmerket Porsche, er født og oppvokst i Stuttgart.

Isabell Rustad deler sine forventinger for løpet og håper på et entusiastisk publikum:

Sigrid Bonde Tusvik deltar i kjendisløpet

– De siste to årene har jeg endt på andreplass i Porsche Sprint Challenge, men i år er målet mitt å gjøre det bedre. Det er alltid en stor opplevelse å konkurrere på hjemmebane, og jeg håper på en fantastisk atmosfære med masse folk på Rudskogen.

Kjendisrace og kunstfremvisning

Et av lørdagens høydepunkter er «Race of Stars», hvor norske kjendiser skal konkurrere mot hverandre i hver sin 718 Cayman. Blant årets profiler i kjendisracet er rapartist Stig Brenner, komikergjengen Calle Hellevang-Larsen, Sigrid Bonde Tusvik og Yousef Hadaoui, samt influenser Ellen Aabol og Mads Clemmetsen.

I tillegg deltar kunstprofiler Mathias Hagen og Frode Sandbech. Sistnevnte skal også presentere sin egen kunstutstilling på festivalen.

For hele familien

Arrangementet som går av stabelen lørdag 7. september byr på en rekke aktiviteter både for barn og voksne.

For de aller minste vil festivalområdet inkludere et Kid’s Corner med LEGO og barnekino. Barna kan også teste sine kjøreferdigheter på Mini Driver. Golf- og racingsimulatorer vil være tilgjengelig, i tillegg til at «911 Sally» fra den Oscar-nominerte Disney-filmen «Biler» ankommer Rudskogen

For voksne entusiaster avholdes det en stor nybilutstilling, i tillegg til at historiske modeller som Porsche 356, 908/3 og 906 er på besøk fra Porsche Museumet i Zuffenhausen.

Lekemuligheter for barn

Ved Porsche Pavilion avholdes det gjennom dagen foredrag om bilmerkets historie og framtid, og en storslagen 911 Turbo-parade finner sted i forbindelse med 50-årsjubileumet til modellen. Hvis man har lyst til å lage sin egen plakat og ta med hjem, er dette mulig hos 911 Poster Design Shop.

Andre attraksjoner er Hot Laps med profesjonelle racingførere, produktdemonstrasjoner fra Porsches produktansvarlige, samt et Dreamers Garage-telt med unike biler fra Porsche Club Norge og Porsche 356 klubben. Matvogner vil sørge for servering på hele festivalområdet.

Powered by Labrador CMS