Seat Arona: Forskjellige – men det er utenpå - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Forskjellige – men det er utenpå
BILTEST: Du kan ikke uten videre se at Seat Arona i basis er samme bilen som VW T-Cross. Men det er den. Så hva har T-Cross som Arona mangler, siden Volkswagen forlanger 63.700 kroner høyere pris?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 9-2019.

Å bygge i høyden er ikke nødvendigvis sexy, men det har uten tvil noen fordeler som eksempelvis bedre plassutnyttelse. Altså mer bil som dekker mindre areal. Kjekt i byen og kjekt på landet. Se bare hva japanerne får ut av bilklassen Kei, de kasseliknende bilene med makslengde på 3,40 meter.

I Europa har SUV-ene jafset til seg stadig mer av kundegrunnlaget og har i noen år vært største bilklasse. SUV-ene framvekst skyldes ikke bare at de oppleves som barske, men også at mange av dem ikke lenger er så SUV-ete, mer som Crossover, og at de som bilklasse har tatt opp i seg det beste fra stasjonsvognene og flerbruksbilene.

Høybygg
Samtidig spiser høybyggene seg nedover i størrelse, og er nå i ferd med å ta kvelertak på småbilene. Av småbiler med lengde fra 4,0 til 4,2 meter teller jeg i OFVs liste rundt 20 crossover-modeller å velge blant, fire av dem er i tillegg batterielektriske – tre av dem med 60 kWh batteripakke eller mer.

Det er i denne hardt pressede klassen Volkswagen nå kjører fram T-Cross, den mindre og langt mer praktisk bygde fetteren til T-Roc. Men den godt bevarte hemmeligheten i Norge er at allerede for halvannet år siden slapp VW-konsernet Seat Arona, halvbroren til T-Cross, ut på norske veier.

Den største forskjellen mellom de minste og de litt større høybyggene er at de små, men noen få unntak, kun trekker på to hjul. Jo større og dyrere bil, dess større sjanse for 4WD.

Prisforskjell
Men hvordan kan det ha seg at den tyske varianten av to tilsynelatende like bilene koster 63.000 kroner mer enn spanjolen? Og hvis forskjell finnes, er den i så fall verd prisforskjellen?

LES VIDERE:

- Del 1

- Del 2

- Poeng og konklusjon

- Testdata

OBS! 
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: