Norges-lansering av Zeekr

Norgeslansering:

Zeekr endelig på plass i Norge

Zeekr lanserer nå sine elbiler i Norge. Zeekr 001 shooting brake og Zeekr X kompakt-SUV blir tilgjengelig for bestilling senere denne måneden. De første kundeleveransene vil finne sted innen utgangen av året.

Publisert

Norge er et av verdens mest utviklede elbilmarkeder. Lanseringen her er en viktig strategisk milepæl i Zeekrs Europastrategi etter den vellykkede etableringen av merket i Nederland og Sverige i fjor. Zeekr har levert rundt 340.000 elbiler på verdensbasis. Med etableringen i Norge vil Zeekr øke sin bærekraftige vekst ytterligere.

Lothar Schupet, Chief Commercial Officer i Zeekr Europe, sier:

– Vi er glade for å lansere merkevaren vår i Norge. Dette er et svært viktig marked for oss, og våre førsteklasses elbiler vil bli matchet med en førsteklasses kundeopplevelse levert gjennom vårt nye forhandlernettverk – noe som er første gang for Zeekr i Europa. Norge er et av de mest avanserte elbilmarkedene i verden, og jeg gleder meg til å se de første elbilene våre på veien her før året er omme.

Zeekr 001 og Zeekr X leverer en blanding av særpreget design, avansert teknologi, lang rekkevidde og sterke ytelser. Norge er et viktig elbilmarked og derfor har Zeekr utviklet et håndplukket forhandlernettverk over hele landet, noe som sikrer en sømløs opplevelse for kundene – fra prøvekjøring og konfigurasjon til bestilling og service.

Starter i Oslo

Partnerne i nettverket, som åpner fra oktober, starter med Premium Cars Stor-Oslo, etterfulgt av forhandlere i andre større byer etter hvert. I tillegg kommer et nettverk av Zeekr-autoriserte servicesentre og verksteder.

Nye Zeekr-biler i Norge leveres med garanti på 5 år/100.000 km, som kan utvides med ytterligere 5 år/100.000 km hvis du følger den anbefalte service- og vedlikeholdsplanen hos Zeekr-forhandlere eller Zeekr-autoriserte servicesentre og verksteder.

For Zeekr er en enkel opplevelse av lading et viktig element i elbileierskapet. Derfor har vi inngått et samarbeid med Plugsurfing, slik at kundene våre får tilgang til mer enn 800.000 ladepunkter over hele Europa via Zeekr Charge-appen og RFID-ladekortet. Appen viser ladere i nærheten, kan brukes til å starte og stoppe ladeøkten, og håndterer fakturering og kvitteringer.

Zeekr 001

Med 400 kW (544 hk), 686 Nm toppeffekt og en batteripakke på 100 kWt kan Performance- og Privilege-modellene av Zeekr 001 med to motorer og firehjulsdrift akselerere fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder.

Long Range-versjonen er utstyrt med det samme 100 kWt-batteriet og kan kjøre opptil 620 km (WLTP) på én lading, noe som gjør rekkeviddeangst til en saga blott. Med 200 kW DC-hurtiglading tar det bare 30 minutter å lade fra 10 til 80 prosent SoC.

Den kraftige 22 kW vekselstrømladeren om bord kan fylle batteriet helt opp til 100 % SoC på bare fem og en halv time.

Bilen er priset fra 579.000 kroner for Long Range-modellen.

Zeekr X

For de som søker kjøreopplevelse, har Privilege-modellen av Zeekr X to motorer og firehjulsdrift 315 kW (428 hk) og 543 Nm dreiemoment, noe som gjør at den akselererer fra 0-100 km/t på 3,8 sekunder.

Long Range-modellen med én motor og bakhjulsdrift kan levere en rekkevidde på opptil 446 km (WLTP). I tillegg til 150 kW likestrømlading som kan lade batteriet fra 10 til 80 % på mindre enn 30 minutter, kan standard 22 kW vekselstrømlader om bord lade batteriet helt opp fra tomt på bare fire timer.

Zeekr X er priset fra 424.900 kroner for Long Range-modellen.

Zeekr X
Zeekr 001
Norges-lansering av Zeekr
Powered by Labrador CMS