Lars Kern og en gjeng fra Porsche med Panamera på Nürburgring

Porsche Panamera

Ny rekord rundt Nordsløyfa

Like før lanseringen satte toppmodellen av Porsche Panamera ny rekord rundt Nordsløyfa.

Publisert

Det var, nær sagt som vanlig, Porsches testfører Lars Kern som satt bak rattet da tiden ble satt. 7 minutter og 24,7 sekunder er hele 5,64 sekunder raskere enn tiden som ble satt i 2020 i en Panamera Turbo S.

– Motoren, aerodynamikken, chassiset, de nye dekkene fra Michelin – det er mange faktorer som har ført til denne tiden, konstaterer Lars Kern.

– Porsche Active Ride chassis som holder bilen stabil har vært en viktig årsak. Egenskapene i svinger og på rettstrekker er på et nytt nivå. Som fører gir dette meg en god følelse og understreker at bilen ikke bare er blitt bedre i daglige omgivelser, men også gjør en stor forskjell på Nordsløyfa. Ingen annen Porsche tilbyr så stor forskjell på komfort og sportslighet.

(saken fortsetter)

For å verne sjåføren var Panameraen Kern benyttet utstyrt med racingstol og obligatorisk veltebur, men var ellers identisk med versjonen som selges.

Michelin Pilot Sport Cup 2 dekkene – 275/35/ZR21 foran og 325/30/ZR21 bak – ble spesialutviklet for Panamera. For optimale ytelser på banen ble det benyttet et Carbon Aerokit som hindrer løft på fremre aksel, sammen med Guerney flaps på den adaptive bakakselen.

Lars Kern med Porsche Panamera på Nürburgring
Porsche Panamera med ny rekord på Nürburgring
Porsche Panamera med ny rekord på Nürburgring
Porsche Panamera med ny rekord på Nürburgring

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS