Jaguar : Sportslige Jaguar - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Sportslige Jaguar
BILTEST: Dette er året for de store elbilene. Tesla Model S og X var der allerede, men så kom Jaguar I-Pace sent i fjor og mer enn tidoblet salget for Jaguar i Norge. Nå har e-tron løftet Audi til gamle høyder, mens Mercedes ikke kan få EQC fort nok. For en deilig moms- og avgiftsfri verden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Alle i testteamet er enige i at Jaguar er den klart sportsligste av de fire elbilene. Den ser sinna ut.

Jaguar I-Pace er en formidabel suksess i Norge, og så langt i år levert ut til 2500 kjøpere. Det gjør Jaguar til den sjette mest foretrukne elbilen og den åttende mest valgte bilmodellen uansett motortype.

Slike tall kunne Jaguar bare drømme om for et par år siden.

Naturligvis er det tilsiktet at den elektriske Jaguaren i hovedsak gir samme kjøreopplevelse som de fossilmotordrevne variantene. I denne sammenlikningen betyr det at Jaguaren er klart mest sportslig og byr på framoverlent kjøreopplevelse. Den føles lettest og er det uten akkurat å være lett, og den er minst utvendig uten å være spesielt kort (4,68 meter).

– Jeg får litt Mustang-følelse, kommer det fra et av teamets medlemmer. Dette går virkelig unna, om man vil. 4,8 sekunder til 100 drar fra det meste på veien.

Men ikke alt ved Jaguar er like bra. Når det kommer til lading, har den på papiret minst hurtigladefart. På Ioniqs 350 kW lader tok ikke Jaguaren imot mer enn 76 kW da batteriet var nede på 21 prosent, og på 68 prosent hadde farten falt til 57 kW. Herfra falt ladefarten bratt opp mot 80 prosent.

Alle bilene hadde omtrent samme batteristørrelse, men ved hvert ladeforsøk viste det seg at Jaguaren tok imot minst strøm per tidsenhet.

– Her holder det ikke med kaffe, her er tid til en hel middag for å slå i hjel ladetiden, kom det tørt fra to i teamet som kjører elbil til det daglige.

I-Pace hadde også det nest høyeste strømforbruket, men det skyldes like gjerne at bilen innbyr til langt mer aggressiv kjøring enn de tre andre. Jaguar har likevel klart å balansere det svært sportslige oppsettet mot høy grad av komfort.

Bilen oppleves heller ikke mindre praktisk enn Audi og Mercedes, og takket være ekstrarommet foran, slipper ladekabler å slenge rundt i bagasjerommet.

For noen kan det være en ulempe at Jaguar kun trekker tilhenger på 750 kilo, som er klart minst i testen.

LES VIDERE:

Innledning

Audi e-tron

Jaguar I-Pace

Mercedes EQC

Tesla Model X

Vårt valg

Testdata

Testpoeng

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: